Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Två spelare lämnar

ÖSk Söder Dam skriver på sin webbplats, att två spelare kommer att lämna dem under sommaren.

Sara Sandberg reser tillbaka till USA för universitetsstudier och fotbollsspel på Flagler College i St Augustin, Florida. Sara har ju redan varit en vända i USA och har nu hittat en utbildning som hon tror passar henne bättre. Sara lämnar Söder dam efter en mycket lyckad vårsäsong. Hon ligger tvåa i seriens skytteliga med sina 9 mål och blir givetvis svår att ersätta. Å andra sidan har hon inte varit den enda målgöraren i laget och det finns andra spelare som är kapabla att att över ansvaret som målgörare och poängräddare.

Inte lika långt flyttar målvakten Stina Koskilampi. Hon tar steget över till KIF Örebros F19-lag. KIF har nog känt att de har haft ett behov av att täcka upp på målvaktssidan i och med att deras ordinarie målvakt och Söderföredetting Mimmi Paulsson-Febo är handskadad.

Stina har inte spelat så värst många matcher för Söder under våren. En besvärlig rygg har ställt till det för henne. Nu verkar dock ryggen vara bra och steget till KIF Örebro känns rätt naturlig. Redan inspelad som ersättare efter Stina är Lisa Davidsson (-02) som på grund av Stinas ryggproblem stått i huvuddelen av vårens matcher.

Det lär för övrigt vara aktuellt med nyförvärv i klubben också. Mer information om detta utlovas senare i veckan.

ÖSk Söder Dam: Förändringar i truppen inför hösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.