Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Skador och elände: Brorsson missar 2-3 månader

NA rapporterade igår, att Arvid Brorsson kommer att missa mellan 2 och 3 månader på grund av den skada han ådrog sig i träningsmatchen mot GIF Sundsvall. Arvid hade knappt hunnit bli inbytt innan han blev liggande efter en närkamp med Sundsvalls Peter Wilson. Det såg väl inte värre ut än en ”vanlig” fotledsvrickning, men eftersom han fick Wilson över sig blev belastningen så stor att ådrog sig en fraktur i ett ben i foten. Normal läkningstid för den typen av skada brukar röra sig om 8 – 10 veckor (tänk mitten av september).

Det här har verkligen inte blivit någon bra säsong för Arvid som slog igenom förra året. Inledningen av säsongen sinkades ju av den körtelfeber han drabbades av i slutet av förra året. Speltiden i år har därför varit begränsad för Arvids del – bara 4 gånger har han varit med på planen under de 11 omgångar som hittills spelats och han har ännu inte gjort en full match.

Frågan är nu hur ÖSK kommer att lösa frågan om vem som skall ta över som förste ersättare för någon av de tre mittbackspositionerna. Mycket talar väl för att det kan bli Sebastian Ring – speciellt som ÖSK redan börjat spela honom på den positionen. Men det var knappast med tanke på att Arvid skulle bli skadad utan möjligen på att man såg en risk/möjlighet att Brendan Hines-Ike skulle kunna lämna klubben under sommaren. Det har ju spekulerats en del om det. I så fall var det nog tänkt att Arvid skulle ta över hans plats och Sebastian bli förste ersättare för mittbackarna. Eftersom Albin Granlund nu äntligen verkar vara spelklar skulle en sådan omflyttning inte heller lämna något hål i lagbygget.

Nu får vi ser hur ÖSK gör. Sebastian känns väl rätt given som ersättare för tillfället. Bakom honom finns Helmer Andersson med meriter från U17-landslaget. Dessutom spelade man Oliver Kåhed som mittback (till höger) i första halvleken i DM-matchen mot Askersund. Den bolltrygge och placeringssäkre värmlänningen skulle definitivt kunna vara ett tänkbart alternativ. Inte en klassisk mittbackstyp på något sätt, men det är inte heller nödvändigt i en trebacksuppställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.