Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Sista matchen avgör

ÖSK U19 avslutar sin vårsäsong i morgon (fredag) med ett hemmamöte mot Sollentuna FK. Förutsättningarna är enkla. Vinner ÖSK tar sig laget över det streck som innebär spel i den mer attraktiva A-ligan till hösten. Vid oavgjort eller förlust blir det i stället B-ligan i vilken man kommer att få möta de sämre lagen från den norra U19-serien man spelat mot under våren. Dessutom i en dubbelserie.

För motståndarna från Sollentuna gäller matchen i princip ingenting. Mer än att få den avklarad så att de gjort klart under våren. Några placeringen kan de klättra om de tar poäng, vilket möjligen motiverar prestigemässigt. Att komma före grannarna från Djursholm skulle nog värma.

ÖSK kommer med hyfsade juniresultat i ryggen även om förlusten med 5-0 mot Hammarby var en plump i protokollet. Att förlora mot Hammarby är dock inte någon stor sak den här våren. Det har 11 av de 13 övriga lagen också gjort.

Motståndarna från Sollentuna har haft det tyngre och förlorade så sent som i tisdag med 3-2 mot seriejumbon Åtvidaberg.

Jag tycker att det ser ut som om ÖSK har en bra möjlighet att hämta hem en trepoängare i den här matchen mot en förmodligen omotiverad motståndare.

Matchstarten senarelagd till 18:45 pga. Örebrocupen.

1 kommentar – kommentera

Bengt Parkedal

Matchstart ändrad till 18.45 pga. Örebrocupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.