Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Hösten har börjat


Förra veckan spelade Söders damer den sista vårmatchen och rent spelprogramsmässigt betyder det att nu så inleds höstsäsongen. Att döma av de senaste dagarnas väderlek ligger dessutom Svenska Fotbollförbundet den här gången inte helt fel med sin säsongsplanering. Men efter morgondagens match blir det faktiskt ett speluppehåll till mitten av augusti, då väl hösten har börjat på riktigt.

Precis som då seriespelet inleddes är det Säffle FF som är Söders motståndare. Men den här gången är det värmländskorna som får sätta sig i bussen för transport till GPP IP. Säffle hade det tufft i inledningen av säsongen, men har spottat upp sig ordentligt på slutet. I sina tre senaste matcher har det blivit två vinster (mot Villastaden och Ornäs) samt en knapp 1-2 förlust mot Hallsberg. Så de verkar vara ett lag på formmässig uppgång.

Söder är fortsatt obesegrade och deras enda poängtapp kom mot IFK Hallsberg. De två närkeslagen har nu byggt upp en litet avstånd till serietrean Hertzöga – ett avstånd som Söder givetvis vill hålla intakt.

Så här i midsommartider är det väl ofrånkomligt att det blir en del luckor i matchtrupperna. Så är det hos Söder också, men lyckligtvis kan de täppa till luckorna med 16-åringar från det lag som går fram som en slåttermaskin i div 4. Den här gången är det Erica Andersson och Eila Wennerholm som fått möjligheten att flytta upp till representationslaget.

ÖSK Söder Dam: Sista matchen innan sommaren…

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Klara Thorsén, Erika Andersson, Emma Pettersson, Olivia Rundberg, Wilma Franssila, Eila Wennerholm, Maja Edlund, Vanessa Mujic, Sara Sandberg, Anna Meijer, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Antonia Jalkinger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.