Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: DM-motståndare klar

Under de senaste åren har dam-DM haft ett lite ovanligt format. Först har man spelat en liten miniturnering där även lag från de lägre divisionerna varit med. Först därefter har utslagningsdelen börjat.

I år har man dock gått tillbaka till det traditionella cup-formatet med utslagningsturnering på en gång. Det är dock bara fyra lag som anmält sig så lagen går direkt till semifinalerna.

Anmälda lag är förutom ÖSK Söder även KIF Örebro, Rynninge IK och Nora BK. Saknas gör bland annat IFK Hallsberg, Skyllberg och samtliga div 3-lag.

ÖSK Söders damer får den här gången Rynninge som motståndare i en hemmamatch på GPP IP. Något speldatum är ännu inte bestämt. Matchen spelas förmodligen någon gång i augusti månad eller i början av september, skulle jag tro.

Söders motståndare har haft en tung säsongsinledning och bara tagit två poäng på de nio matcher de spelat i år. Avståndet upp till nedflyttningsstrecket är redan 6 poäng med en betydligt sämre målskillnad som extra börda. Det enda man väl kan glädja sig åt är att man slog ut Rävåsen i den första omgången i Svenska Cupen. I den andra omgången blir det ett rent örebroderby eftersom de skall möta KIF Örebro.

ÖSK Söders damer är för första gången DM-titel försvarare utomhus. De ser säkert fram emot matchen mot Rynninge i vilket toppen i div 2 får mäta sig med botten i div 1.Det brukar ju ofta bli lite extra nerv när dessa två lag möts och gör upp om vem som är näst bäst i Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.