Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sköldmark om sommarfönstret

NA har talat med ÖSKs sportchef Magnus Sköldmark om man skall förvänta sig något speciellt under det transferfönster som snart öppnas. Men det verkar inte vara så.

ÖSK nöjda med truppen.
– Vi är jättenöjda med vår säsong och vår grupp. Status hos oss är att någon måste lämna för att vi ska plocka in någon annan, enligt Sköldmark.

Detta låter onekligen lite märkligt eftersom ÖSK ända in i det sista verkade försöka få låna Denni Avdic från AIK under vinterfönstret. Detta lån kunde dock inte genomföras eftersom AIK beslöt sig för att behålla Avdic i truppen på grund av ett antal skador på truppens anfallare. Lånet av Avdic ansågs dessutom som en ersättning för den flyktade Ferhad Ayaz. Nu verkar det dock som om ÖSK dragit ner sin ideala truppstorlek med en spelare.

Detta kan man väl tyda som att man är positivt överraskad av den trupp man förfogar över – någon ersättare behövs då inte. Fast anfallsmässigt ser det väl fortfarande rätt tunt ut bakom Besara, Omoh och Igboananike.

En annan möjlighet till att man nöjer sig med en bantad trupp kan vara att man anser att det i nuläget är viktigare att konsolidera ekonomin än att förstärka truppen. ÖSK är efter en stark vårsäsong inte i samma akuta poängbehov som man varit i under vissa tidigare år. Det har ju varit mer regel än undantag att man plockat in några spelare under sommaren.

Intresse för Eddhari.
Sirius Omar Eddhari lämnade nyligen Uppsalaklubben och Sverige för att ansluta till en klubb i Marocko. Det har ryktats om att ÖSK var en av de klubbar som var intresserade av att knyta honom till sig. Inte tillräckligt mycket dock för att komma till skott, enligt Sköldmark.
– Klart han fanns med på listan, men det var inget som blev konkret.
Man skall kanske tyda detta som att ÖSK hörde sig för men kom fram till att spelaren helt enkelt var för dyr. Eller så fick man information från Uppsala som gjorde att man avstod från att gå vidare. Eddhari spelade ju knappt alls under sitt halva år hos Sirius.

Vill förhandla med Besara.
På sätt och vis oklart från Sportchefen beträffande Besara.
Å ena sidan: – Vi vet var vi har varandra.
Fast å andra sidan: Det finns ett färdigt förslag som vi inte presenterat för honom än.
Frasen ”Vi vet var vi har varandra” som man ofta ser i de här sammanhangen behöver inte nödvändigtvis syfta på anställningsvillkoren. Det kan lika gärna vara ett uttryck för en önskan hos spelaren att få en möjlighet till spel utomlands. Men om detta inte lyckas så stannar han gärna kvar.

När det gäller spelaren ”som försvann” (se ovan) kan det ju vara så att ÖSK tar en del av vad man tänkt avsätta för ett sådant tillskott och i stället lägger de pengarna på Besara.

ÖSK vill sälja.
På frågan om det kommer att hända något i sommar svarar Sköldmark lagom kryptiskt.
– Vi är aktiva själva och driver olika processer. Vi vill omsätta fotbollsspelare och vi har flera unga som kan ta nästa steg.
Det här kan man väl inte tyda som något annat än att det finns spelare i truppen man gärna skulle vilja ”bli av med”. Victor Sköld är nog säkert en sådan.

Men kanske finns det fler. Sköldmark talar om processer (plural) om han nu är återgiven på ett korrekt sätt. Inte helt klar på vem han i så fall kan syfta på. På wingbackspositionen till vänster finns det väl i och för sig tre spelare om man räknar med Rogic. Kanske att det trots allt är så att Sebastian Ring är en av dem som ÖSK processar.

NA (Betalvägg): ÖSK:s sportchef inför transferfönstret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.