Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P03: Trupp till SvFF:s utvecklingsläger i Halmstad

ÖLFF har nu publicerat den spelartrupp som tagit ut till Svenska Fotbollsförbundet utvecklingsläger i Halmstad den 1 – 6 juli (tidigare kallat Elitlägret).

För ovanlighetens skull är det rätt tunnsått med ÖSK-talanger i den uttagna truppen. Bara fyra spelare har funnit nåd inför distriktsförbundkaptenernas ögon. De uttagna ÖSKarna är Alfie Göransson, Mahmoud Madadi, Viggo Svedin och Jesper Pettersson. Filip Lundqvist finns med på reservlistan om någon skulle få förhinder.

Jag måste nog säga, att jag är lite förvånad över uttagningen med tanke på hur få spelare från ÖSK som blivit uttagna och hur många från Forward, vilka bidrar med halva truppen. I alla fall resultatmässigt rimmar det väldigt illa med hur örebrolagen presterat i den regionala serien.

Särskilt märkligt tycker jag att det är, att en talang som William Kuyumcu inte fått en plats i truppen. Han spelar dock regelbundet med ÖSKs U17-lag i den nationella serien och de gånger jag sett honom i aktion har han varit väldigt duktig.

ÖLFF: KALLELSE till match mot Karlslunds IF P02, samt till SvFF:s Utvecklingsläger i Halmstad

Utvecklingslägret är för övrigt inte okontroversiellt inom svensk fotboll. Tre starka distrikt, Skåne, Västergötland och Halland har i år valt att inte delta i arrangemanget, eftersom de anser att det gynnar en alltför tidig elitsatsning och därmed även utslagning av spelare, som är senare i utvecklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.