Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kexfabriken

Det här har väl inte så mycket med fotboll att göra, men ändå. Fast Örebro-kexen är ju i och för sig flitigt förekommande i en av Kubanernas klassiska ramsor.

Att Örebro Kex köptes upp och sedan lades ned av förhatliga Göteborgs Kexfabrik är något som jag aldrig riktigt kunnat komma över. Även om nedläggningen nu ligger så pass långt tillbaka i tiden som 1976.

Men nu är det äntligen dags för lite skadeglädje. Idag kunde man nämligen läsa i rikspressen, att Göteborgskexen inte längre kommer att tillverkas i Kungälv utan att tillverkningen så småningom kommer att flyttas till Riga i Lettland. Ägarna som numera är det norska livsmedelskonglomeratet Orkla försöker förklara flytten med nästan allt förutom den egentliga anledningen – att lönerna är mycket lägre i Lettland.

Ytterligare en anledning att aldrig köpa produkter från Göteborgs kexfabrik.

Det om detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.