Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska mål 2018

Fotbollskanalen har analyserat de allsvenska målen under inledningen av årets allsvenska säsong. Lite överraskande visar det sig, att ÖSK tillsammans med Kalmar är bäst i Sverige på att göra mål i anslutning till fasta situationer. Båda klubbarna har gjort 8 sådana. Ett litet försteg för Kalmar som totalt gjort 13 mål medan ÖSK ligger på 16.

Om ÖSK skriver de:
ÖREBRO SK: 16 mål
Fasta situationer: 8 mål (2 straff, 3 hörna, 1 frispark, 1 frisparksinlägg, 1 efterspel till fast situation)

Mycket snack om Besaras briljans (och han är briljant), men Igboananike är också inblandad i det mesta. Det är bara ett par mål där ingen av Besara eller Igboananike är direkt inblandade. Örebro använder sig av hur bra Igboananike löper, oftast bakom motståndarnas backlinje. Det blir därför många mål efter kontringar och/eller instick.

Filip Rogic har också ofta hunnit in i farliga lägen, trots att han startar i låga positioner, och Michael Omoh är ibland Besara-klass. Dessutom håller Kjäll uppe snittet från hösten, med ungefär ett mål på fasta situationer (minus straffar) varannan match. Snittet under Axéns sista 50 matcher var ungefär ett var tredje match.


Fakta och kommentarer kring övriga klubbars mål: Hur de 16 allsvenska lagen gjorde mål under våren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.