Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Smärtsam förlust

Alexander Bahar

Vinster mot Elfsborg är det långt emellan för ÖSKs olika Akademilag. Jag hade nog trott att idag skulle kunna vara en dag, då ett ÖSK-lag skulle kunna trotsa traditionens makt. Elfsborg har ju inte varit lika dominerande i serien i år som de brukar vara. Men icke. Efter en jämn och relativt händelsefattig matchinledning tog Elfsborg lite tursamt ledningen.  En boll spelades över backlinjen, men utom räckhåll för Gustav Leijon i ÖSKs mål. Gustav, som hamnat på mellanhand, fick se sig överlobbad av Jack Cooper Love, seriens målfarligaste spelare.

Resten av den första halvlekens 25 minuter ägdes och dominerades av gästerna vilka med ett visst bistånd från ÖSKs sida hann med att göra tre till. Matchens andra mål ,som kanske var det som knäckte motståndslustan, finns det väl inte så mycket att erinnra mot. Det var en kanon från halva halva, som satt i ena krysset. Det skottet hade nog ingen målvakt klarat av. Målskytten lystrar till efternamnet Holmén och har sin morbror Samuel i Elfsborg A-lag.

Mål nummer tre kom på en tredje- eller rent av fjärdeboll efter en hörna som ÖSK trots flera försök inte kunde rensa bort. Upprinnelsen till hörnan var dessutom resultatet av ett slarv i ÖSK-försvaret. Mål nummer fyra några minuter före periodens slut initierades av ÖSK-försvaret, när målvakt och en av backarna inte verkade överens om vem som skulle ta hand om bollen. Det gjorde istället den påpasslige Cooper Love och så var det 0-4. Usch!

ÖSK har sedan några matcher tillbaka bytt till ett trebackssystem och det nya spelsystemet verkar inte ha satt sig än. Det såg lite väl osäkert ut i backlinjen vid flera tillfällen och kommunikation mellan målvakt och backar verkade inte alltid vara den bästa. De löpstarka wingbackarna och speciellt William Björnsson till vänster fick väldigt lite att jobba med.Något bättre såg det ut för Alexander Bahar, som också skapade en del möjligheter på sin högerkant.

Direkt till andra halvlek genomförde Rickard Torstensson tre spelarbyten. ÖSK svarade sedan för en klart bättre andra halvlek. Vilket i och för sig delvis kan ha berott på att Elfsborg med en 4-0 ledning från första halvlek tog det lite lugnare i det väldigt varma vädret. Jag tyckte hur som helst att ÖSK var det (något) bättre laget under stora delar av den andra halvleken. Efter en dryg timmes spel fick de till slut ett mål efter det att Anton Ingves plockat bollen av Elfsborgs målvakt, som då befann sig nästan halvvägs till hörnflaggan. Vad han nu hade där att göra. Starkt av Anton som med lika delar skicklighet och jäklar anamma tog bollen av målvakten och sedan dessutom fick den i mål.

4-1 målet gav givetvis ÖSK mer energi och man låg på rätt bra. Laget såg till och med ut att kunna lämna Lugnets konstgräs med en vinst för den andra halvleken (om nu något sådant finns), men den möjligheten torpederades av den alltid lika farliga Cooper Love. Efter en Hamrinlöpning längs kortlinjen sköt han mot första stolpen, där en olycklig ÖSK-försvarare styrde bollen i mål. Det är sådant som händer – speciellt i en sådan här match.

Inte så bra alltså, men givetvis ändå några spelare som bidrog mer än övriga. De tre spelare som byttes in inför den andra halvleken bidrog alla med en hel del extra energi. Speciellt Jonathan Rasch – idag som innermittfältare – skapade en hel del oro hos Elfsborg genom sina kraftfulla löpningar. Av de som spelade hela matchen ger jag plus till flinke Alexander Bahar och till målgöraren Anton Ingves.

Matchfakta:
22. 0-1 Jack Cooper Love
25. 0-2 Kevin Holmén
31. 0-3 Kevin Holmén
41. 0-4 Jack Cooper Love
47. Varning Jonathan Rasch
53. Varning IFE Gustav Broman
64. 1-4 Anton Ingves
64. Varning IFE Sebastian Jonsson
75. 1-5 Självmål (Olle Brorsson)
80. Varning Alexius Westlund Bergquist

Laguppställning (3-5-2): Gustav Leijon – Niclas Bergmark, Sebastian Forsberg, Olle Brorsson – Alexander Bahar, Mattias Mannerstål (65), Jonathan Johnsson (ht), Joel Andersson Segerlind (ht), William Björnsson (7() – Herman Ragnarsson (ht), Anton Ingves (k)
Ersättare: Hampuz Cederlind (mv), Noel Milleskog (ht), Jonathan Rasch (ht), Rasmus Gustavsson Engdahl (ht), Alexius Westlund Bergquist (65), Adam Lindström (78)

Två matcher återstår innan vårserien är avklarad.

2018-06-17 14:00 U17 Allsvenskan Södra – vår Kalmar FF – Örebro SK FK
2018-06-20 14:00 U17 Allsvenskan Södra – vår Örebro SK FK – IFK Göteborg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.