Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK: Spring Stafesten med ÖSK Fotboll!

Lite undanskymt på ÖSKs webbplats kan man läsa om ÖSKs engagemang i Stafesten. Detta är ett motionsevenemang som arrangeras den 6:e september av KFUM Örebro:s Friidrottssektion. Vilka i sin tur verkar ha fått/köpt/leasat arrangemanget av Marathongruppen (Hässelby och Spårvägen).

Deltar i Stafesten gör man som medlem i ett femmannalag, som antingen springer en femkilometersbana i traditionellt stafettformat eller så kan man i en promenadklass tillsammans gå (eller möjligen småjogga) samma sträcka tillsammans. Deltagandet kostar (just nu) 1395 kronor per lag och som ”plåster på såren” har man då skänkt 125 kronor till UNICEF samt fått en picknickorg med förtäring till lagmedlemmarna. Resten av pengarna efter avdrag för kostnader går väl till arrangörerna i KFUM Örebro och Marathongruppen.

Nu arrangerar ÖSK Fotboll för de lag som anmäler sig via dem även en gemensam uppladdning inför loppet. Dessutom bjuder de alla lagmedlemmar på matchen mellan ÖSK och Östersund den 2 september.

Det framgår inte av ÖSKs information vilken typ av biljetter som man får, men jag antar att det rör sig om ståplats. Dessa kostar för fem personer i sina bästa år faktiskt 750 kronor, vilket är mer än hälften av anmälningsavgiften till Stafesten. Eftersom ÖSK trycker på att man skall anmäla sig via dem antar jag att ÖSK får någon slags kick-back från arrangörerna för lag de rekryterat åt dem och som ersättning för de biljetter de lämnar ut. Även om det knappast lär handla om hela biljettkostnaden.

Jag tycker att det är ett ”smart” drag av ÖSK att hänga på här. På detta sätt kan de erbjuda ett mervärde till de personer som har för avsikt att både se matchen och delta i stafetten. Dessutom kanske de lockar en del åskådare som normalt inte går på fotboll. Det gäller bara att nå ut med information om erbjudandet utanför stampubliken.

ÖSK: Spring Stafesten med ÖSK Fotboll!
KFUM Örebro: Stafesten för UNICEF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.