Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F02: Serieledning

ÖSK Söders Damer har startat fotbollsåret bra när väl försäsongens alla bekymmer och snöstormar var överkomna. Laget leder sin serie och har siktet inställt på att återta ”sin” plats i div 1.

Men Söder Dam är inte det enda ÖSK-laget som toppar sin damserie. Detsamma gäller nu även för laget i div 4. Här handlar det huvudsakligen om tjejerna från ÖSK Ungdoms F02-lag. Ibland slinker det väl även med någon F03:a samt spelare från damlaget, som av någon anledning behöver speltid.

Idag mötte flicklaget Gideonsbergs lag 2 från Västerås. Lagen möttes på GPP IP och ÖSK vann med 4-0. En seger som innebär serieledning före Sala FF, om än bara tack vare en bättre målskillnad. Men ändå.

Närmast på programmet för laget står nu ett bortamöte mot Götlunda innan Sala kommer till GPP IP den 19 juni. Kanske lite väl tidigt på säsongen att kalla det för seriefinal, men en toppmatch blir det utom all tvivel.

Jag skulle tro (utan att veta något om saken), att en plats bland de två främsta skulle sitta väldigt bra i höst för det här laget. Det skulle innebära en uppflyttning till div 3. Även i den serien är andralag välkomna, vilket nog skulle passa spelarna i det här laget, som då hunnit bli 17 rätt så bra, samtidigt som det blir en lite mer krävande matchmiljö för spelarna som kommer från A-truppen.

03:orna kan ju starta ett nytt div 4-lag för sig, kanske några 94:or samt de 02:or som inte får tillräckligt med speltid i div 3-laget. Detta skulle nog vara genomförbart om trupperna håller ihop, vilket dock inte alltid är fallet i de här åldrarna. Men visst vore det roligt med tre dam/flicklag som alla spelar i ÖSKs namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.