Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Vårens match på GPP IPI väderleksrapporterna är det redan högsommar, men i serietabellen vår. Två matcher återstår för ÖSK Söders damer innan serien vänder och man kan börja tala om höstsäsong. (Även om den första höstmatchen faktiskt är den tredje i hemmamatchmånaden juni).

Så det är väl ändå inte helt fel att kalla Söderdamernas match mot Smedjebacken för vårens match. Det är utan tvekan en sexpoängsmatch där seriens starkaste anfall ställs mot seriens bästa försvar.

Under de inledande omgångarna är det fyra lag som kämpat om de två åtråvärda uppflyttningsplatserna i toppen av serien. Det är ÖSK Söder och IFK Hallsberg från Örebrodistriktet samt Hertzöga från Karlstad och Smedjebacken från hmmm. Smedjebacken. Dalalaget fick en gratisplats i den här serien efter det att Torsång, ett annat dalalag avstod sin plats. Och de har verkligen levererat.

Mest i Smedjebacken levererar de moldaviska anfallarna Anastasia Toma och Claudia Cipher, etta och trea i seriens skytteliga med Söders Sara Sandberg emellan sig. (Jag har dock en känsla av att deras målsiffror inte rensats från de mål de eventuellt gjorde mot Eker). Deras målform har i hög grad bidragit till att gästerna med 21 gjorda mål är seriens målfarligaste lag (efter 6 matcher). Söder har gjort 19, vilket även det är aktningsvärt. I kategorin insläppta mål har sedan Söder ett klart övertag. De har bara släppt in 2 mål (IFK Hallsberg gjorde båda), medan det har läckt en hel del i Smedjebackens försvar – de har släppt in 12. I morgondagens match ställs alltså seriens målfarligaste lag mot det försvarsstarkaste. Bara en sådan sak.

Söder har kallat en riktigt stark trupp till matchen. Det är väl egentligen bara fotskadade Hannah Uhlan som saknas bland de uttagna. Det har hon å andra sidan gjort under hela våren.
Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Klara Thorsén, Emma Pettersson (-99), Wilma Franssila, Maja Fagerholm, Maja Edlund, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Anna Meijer, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k), Emma Tivemo, Antonia Jalkinger och Linnea Wetterberg.

ÖSK Söder Dam: Hemmamatch mot Smedjebackens FK

Söders damer må vara serieledare, men den finns en annan tabell i vilken där de inte alls ligger lika bra till. I publikligan ligger de nämligen sist med bara 39 åskådare per match. Nu finns det i och för sig förklaringar till det också. Bara två matcher spelade av vilka en av dessa tidsmässigt kolliderade med en allsvensk match för ÖSK. Men ändå, det här laget är värt en betydligt större publik.

I marginalen noteras att Nora BK i deras match idag gav ÖSK Söder hjälp i kampen om uppflyttningsplatserna. De spelade nämligen oavgjort 1-1 mot Hertzöga, vilket gav noringarna en välkommen poäng samtidigt som det berövad värmlänningarna två som de nog gärna fått med sig hem.

Nora BK: Nora nära jätteskräll


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.