Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Storseger i länsderbyt

ÖSKs U16-lag gjorde vad som förväntades av dem och besegrade i gårdagskvällens match Degerfors med 7-1 på Lillåvallens konstgräs. En utmärkt plan för spelarna, men något opraktiskt för de åskådare som inte hade med sig något att sitta på.

ÖSK tog en tidig ledning genom mittfältsmotorn Mattias Mannerstål som bröt fram från mittplan och fick på ett bra skott från straffområdesgränsen. Degerfors kvitterade efter några minuter på en ÖSK-hörna. Jo, en av deras anfallare snappade upp bollen och drev den över hela planen, lurade de två kvarvarande ÖSK-försvararna och placerad säkert bollen vid sidan om Emil Olofsson i ÖSK-målet. Efter lite drygt 20 minuter var ÖSK i ledningen igen. Den här gången med Jash Narshi som målgörare. Han kunde enkelt fösa ett inspel från Rasmus Gustavsson Engdahl över mållinjen efter det att en annan ÖSKare missat att göra detsamma mitt framför målet.

2-1 ledningen stod sig sedan halvleken ute. ÖSKarna missade en del bra möjligheter och gästerna var fortsatt farliga då de fick bollen under kontroll och kunde attackera ett rätt glest ÖSK-försvar. Även om de inte fick så värst många chanser så var det nära en kvittering vid några tillfällen.

Efter Rasmus 3-1 mål tio minuter in i den andra halvleken (ett hårt skott mellan målvakt och den första stolpen) gick musten ur gästerna och ytterligare fyra ÖSK-mål hittade in bakom Degerfors målvakt. Två av dessa gjordes av upplånade och halvtidsinbytte William Kuyumcu, ett på straff av Rasmus G-E och ett sista övertidsmål av lagets andra mittfältsmotor Jonathan Johnsson.

Det var roligt att se ett riktigt välspelande ÖSK-lag trots att nästan alla U17-spelarna saknades. De flesta av de här killarna har spelat ihop i flera år och det märktes på det utmärkta passningsspelet och på det närmast telepatiskt samspelta mittbacksparet Theoder Hessel och Viktor Berséus. Mattias Mannerstål och Jonathan Johnsson släppte sällan någon meter i onödan på mittältet och med deras höga energinivåer var det nästan som om det fanns tre centrala mittfältare.

I andra halvtid byttes de två 03:orna William Kuyuncu och Alfie Göransson. Båda skötte sig riktigt bra. William med sina två mål och Alfie Göransson som en säker och dominerande balansspelare framför backlinjen.

Ett plus även till den som vanligt utmärkte domaren Harbi Omar Jafar från Kumla. Han får bra acceptans på sina domslut och ger sig tid att förklara på ett lugnt sätt varför han dömt på ett visst sätt om någon undrar.

Matchfakta:
07. 1-0 Mattias Mannerstål
13. 1-1 Viktor Lübeck
21. 2-1 Jash Narshi
54. 3-1 Rasmus Gustavsson Engdahl
60. 4-1 William Kuyumcu
66. 5-1 William Kuyumcu
72. 6-1 Rasmus Gustavsson Engdahl (straff)
92. 7-1 Jonathan Johnsson

Laguppställning: Emil Olofsson – Martin Meehan (73), Viktor Berséus, Theodor Hessel (82), Mahmoud Madadi (71) – Jesper Nyström, Mattias Mannerstål (ut 72, in 82), Jonathan Johnsson (k, ut HT; in 72)), Jash Narshi (ut HT, in 73) – Vincy Emmanueli Eta-Hugues (ut HT, in 71), Rasmus Gustavsson Engdahl
Ersättare: Hampuz Cederlind (mv), Alfie Göransson (HT), William Eriksson (HT), William Kuyumcu (HT)


Lagen ovanför strecket går till ett A-slutspel i höst. Övriga spelar ett B-slutspel med de lite sämre lagen.

Lagets återstående matcher under vårsäsongen.

2018-06-06 13:00 U16 Nationell Grupp 4 BK Sport – Örebro SK FK
2018-06-10 13:00 U16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – IK Sleipner
2018-06-13 18:30 U16 Nationell Grupp 4 Karlstads BK – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.