Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust mot Hammarby

ÖSK U21 fick som väntat se sig besegrade av Hammarby i vårens sista U21-match. De två lagen möttes på Trängens gräs eftersom plasten på Behrn Arena är uppriven och förmodligen vid det här laget även borttransporterad till Hallsberg.

Som vanligt i den här serien blev det förlust – odiskutabelt dessutom. ÖSK brukar ju inte klara av matcherna i U21 på något övertygande sätt. Jag brukar härleda detta till alltför tunna spelartrupper. Från A-truppen finns det sällan speciellt mycket rutin att hämta och spelarna från U19 drivs rätt hårt med dubbla engagemang. Det måste vara rätt jobbigt att coacha laget i de här matcherna, eftersom de sällan resulterar i resultat som man kan glädjas över. Även om det givetvis ibland finna individuella saker som är positiva.

Eftersom Bloggen låg ner då matchen spelades blir det den här gången bara några lösryckta synpunkter.

ÖSK ställde upp på följande sätt: Mathias Karlsson – Albin Zidaric, Arvid Brorsson (k), Albin Andersson – Viktor Walldén, Oliver Kåhed, Alfred Ajdarevic, Albin Granlund – Victor Sköld, Isaac Boye Edegware, Rodin Deprem
Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Malcolm Stolt, Manne Ljunghaga, Adam Bark, Helmer Andersson och Nadir Ayeva.

Albin Andersson är en 18-årig vänsterback från Yxhult (div 3). Det är inte en spelare som ÖSK i dagsläget kan tänkas vara intresserade av. Men han skötte sig rätt bra med tanke på omständigheterna och skulle utan tvekan vara en tillgång för U19-laget. Fast jag har en känsla av att han mest av allt var med som en uppmuntran efter en bra insats i Yxhult under vårsäsongen. Det var ju inte första gången det kom med en spelare från Yxhult i en sådan här match. Yxhult som för övrigt tränas av Håkan Juhlin den här säsongen.

 • ÖSKs försvarslinje hade väldigt svårt att hantera ett mycket rörligt Hammarby anfall där det mesta kretsade kring en norsk bålgeting vid namn Sander Svensen. Han var riktigt duktig och lämnade den inte helt vältajmade mittbackstrion någon ro. De hade helt enkelt inte tillräcklig rörlighet i sidled för att kunna hantera de norska attackerna.
 • ÖSK förlitade sig till att börja med väldigt mycket på att anfalla längs vänsterkanten med Albin Granlund som bollförare. Alla bollar till Albin, liksom. Denne var mycket aktiv före paus, men mattades påtagligt efter densamma och byttes också ut innan matchen var färdigspelad. Det finns alltså en förklaring till att han ännu inte fått starta under Axels ledning.
 • Jag är fortfarande väldigt tveksam till Alfred Ajdarevic som central mittfältare. Han dribblar gärna lite för ofta och länge. Han gör kanske bort en motståndare och ibland två, men under tiden hinner motståndarna ställa upp sig i sina försvarspositioner och då är ändå inget vunnet. Han har inte sin storebrors förmåga att se och slå de öppnande passningarna. Det blir oftast väldigt småplottrigt då Alfred har bollen. Den fungerar kanske på en kant, men inte centralt.
 • Isaac Boye är stor och stark men också fruktansvärt självisk. Jag undrar om han gav någon av sina anfallskolleger en vettig pass under hela matchen. För Boye verkar det gälla att buffla sig fram till ett avslutsläge oberoende av vad som händer runt omkring.
 • Victor Sköld jobbade som vanligt osjälviskt och hårt och fick också som vanligt en hel del stryk, men jag undrar om han hade ett enda avslut på mål under matchen.
 • Nadir Ayeva kom in med ett färskt A-lagskontrakt och stod för en riktigt bra insats. Bland annat ett kraftfullt upplopp längs hela vänsterkanten som avslutades med en fin passning till Boye vid främre. En passning som nigerianen nog borde ha gjort mål på.
 • Albin Zidaric linkade av med ungefär 10 minuter kvar efter att ha åkt på vad som såg ut att vara en kraftig fotledsstukning. Såg inte bra ut.
 • Av ersättarna kom inte Malcolm Stolt och Adam Bark till spel (om de ens var där). Givetvis spelade inte heller reservmålvakten Simon Gustavsson.
 • Jag hade nog hoppats att få se mer av Rodin Deprem offensiva kvaliteter. Men han kom inte heller till några bra avslutslägen. Men det är klart – spelar man med en central anfallare som vill behålla alla bollarna för sig själv – är det svårt att komma in i spelet ute på kanterna. Några bra hörnor slog han i alla fall.
 • Bäst för ÖSK i den här matchen var nog Erlingmark-kopian Oliver Kåhed. Han kan man placera nästan var som helst och han kommer att lämna planen efter en utmärkt insats. Lite klen rent fysiskt kanske, men han skulle nog kunna ta något pass i A-laget om det behövdes.

  Hammarby IF: Komfortabel bortaseger mot Örebro SK – Kevin och Sander tvåmålsskyttar

  Matchfakta:
  08. 0-1 Kevin Daniel Enrique Jarrett
  19. 1-1 Isaac Boye Edegware (straff)
  22. 1-2 Sander Svendsen
  58. 1-3 Kevin Daniel Enrique Jarrett
  79. 1-4 Sander Svendsen

  Hammarbys laguppställning: Davor Blazevic (A) – Abiel Sequar (U19), Jakob Rylander (U19), Albin Hultin (U19), Oscar Krusnell (A) – Olle Edlund (U19), Abdul Halik Hudu (A) – Rebin Assad (A), André Alsanati (U19), Kevin Jarrett (U19) – Sander Svendsen (A)
  Ersättare: Edrisa Bojang (U17), David Nilsson (U19), Jake Larsson (U19) och Elias Durmaz (U19)

  Sluttabell.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.