Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P14: Till semifinal i DM

ÖSK Ungdoms lag i P14 har gått vidare i DM. Detta ”tack vare” att deras kvartsfinalmotståndare IFK Kumla av någon anledning lämnade walk-over. Killarna får i stället inrikta sig på nästa DM-match som skall avgöras i slutet av augusti. Då kommer de i semifinalen att få möta segraren i kvartsfinalen mellan Örebro Syrianska och Karlslund.
Tillägg. Rätt överraskande blir det Örebro Syrianska som blir ÖSKs semifinalmotståndare. De besegrade Karlslund med 1-0 i kvarten..

För övriga ungdomslag inom ÖSK-organisationen ser DM-läget ut på följande sätt:

Juniorer.
Spelarna i den äldsta ungdomsklassen går in i tävlingen via semifinalen som skall spelas i slutet av augusti. I semin kommer de att få möta segraren mellan Rynninge och Adolfsberg. Jag hoppas på Adolfsberg. Inte för att jag har något emot Rynninge, tvärtom. Utan för att det inte är så ofta man ser Adolfsbergs klubbnamn i de här sammanhangen, så det vore väl trevligt med en kvartsfinalframgång för deras del.


P16.
I den äldsta pojkklassen är det för ovanlighetens skull med några lag som inte hör hemma i Örebro. I en av kvartsfinalerna tar IFK Askersund emot IFK Kumla för att göra upp om vem som skall få möta ÖSK i semifinalen. En semifinal som skall spelas i slutet av augusti.


F16.
ÖSKs lag i P16 och F16 ser jag som stora förhandsfavoriter i respektive DM-klasser. Flickorna i F16 spelar redan och med stor framgång seniorfotboll (eller i alla fall näst intill) i div 4. Flera av spelarna har dessutom känt på riktigt seniorfotboll med damlaget i div 2.

Tjejerna har redan hunnit med en match. I en av semifinalerna besegrades IFK Lindesberg med 5-0. I den andra semin gör Rynninge och Adolfsberg upp om vem som skall få möta ÖSK i augustifinalen.


F14.
ÖSK Ungdoms lag i klasserna F16 och F15 är båda riktigt starka. Hur det ser ut i fjortonåringarnas F14-klass har jag ingen känsla för. Det lär väl ge sig. Laget har ”lottats” in direkt i en semifinal som skall avgöras under juni månad. Då kommer de att få möta segraren i kvartsfinalen mellan Adolfsberg och Sturehov.
Tillägg: Det blir Adolfsberg som ÖSK får möta i semifinalen. De slog nämligen Rynninge med 6-2 i kvarten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.