Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Närkesrycket

I helgen som var kunde ÖSK Söder och IFK Hallsberg, de två ledarlagen i div 2 Västra Svealand skaffa sig lite luft i tabellen till förföljande lag.

ÖSK Söder hade en tuff match i Karlstad mot Hertzöga BK medan Hallsberg tog emot Smedjebacken på sin hemmaplan. Båda ÖLFF-lagen vann sina matcher och har därmed skaffat sig minst ett fyrapoängsförsprång i tabellen. Efter det att Eker drog sig ur haltar tabellen och de två närkeslagen har för tillfället en match mer än de närmaste konkurrenterna.

ÖSK Söder Dam.
Söders damer vann som sagt den svåra bortamatchen mot Hertzöga. Efter en mållös första halvlek kunde Söders ”målmaskin” Sara Sandberg ge sitt lag ledningen ca. 10 minuter in i den andra. Sara har gjort mål i samtliga Söders sex seriematcher i år och är nu uppe i 9 totalt. Slutresultatet fastställdes sedan av Emma Tivemo med ca. 10 minuter kvar av matchen. Något som nog lugnade en del nervösa åskådare från Örebro. Enligt matchrapporten på Söderdamernas webbplats var Hertzöga det fotbollsmässigt bästa laget de mött i år, så Emmas mål var säkert efterlängtat.

ÖSK Söder Dam: Vinst i ”het” match i Karlstad

Skytteliga
Spelare Lag Mål Varav straffmål
Anastasia Toma Smedjebackens FK 11 4
Sara Sandberg Örebro SK Söder 9 0
Claudia Chiper Smedjebackens FK 8 0

Matchfakta:
51. Varning Maja Fagerholm
53. 0-1 Sara Sandberg
82. 0-2 Emma Tivemo
82. Varning Sara Sandberg


Ersättare: Emma Pettersson (-99), Olivia Rundberg, Maja Edlund och Antonia Jalkinger

På söndag är det sedan dags för en ny sexpoängsmatch för Söders damer. Då kommer nämligen Smedjebacken för första gången till GPP IP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.