Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Eker gav upp

Dagens tråkiga nyhet från damernas div 2-fotboll är att IF Eker har dragit sig ur seriespel i div 2. Laget kom – om jag hört och förstått det rätt – väldigt oförberedda till årets säsong. Resultaten har blivit därefter och med en från början tunn trupp blev det väl så småningom för svårt att fortsätta.

Beslutet att lämna seriespelet innebär att alla hittillsvarande resultat stryk och de matcher mot Eker som ännu inte spelats kommer att resultera i en fotbollsfri helg. För ÖSK Söders damer innebär detta att det blir spelledigt i omgång 8 (10 juni) och i omgång 17 (22 september).

Spelarna i Eker kan – om de vill – söka sig till andra klubbar. Det handlar ju om amatörspelare som i princip kan byta klubb när som helst under säsongen under förutsättning att Eker ger sitt godkännande till klubbytet. Alternativt kan de stanna kvar i Eker och spela vidare i klubbens div 4-lag.

För Söder Dam får kanske avhoppet indirekt en viss positiv effekt. Eker fick stryk med väldigt stora siffror i några av säsongens inledande matcher mot Söders toppkonkurrenter. Den eventuella målskillnadsfördel detta skulle ha inneburit (om inte Söder gjort lika många mål) har nu försvunnit.

För Skyllbergs damer var nyheten inte lika positiv. Att Eker lämnar seriespelet innebär nämligen för deras del att de nu ligger under nedflyttningsstrecket. Deras enda vinst kom nämligen mot Eker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.