Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Matcher under VM-uppehållet

ÖSK har tre matcher inplanerade under VM-uppehållet – först två matcher med allsvenskt motstånd och sedan en match i årets senior-DM.

IK Sirius.
Den 21 juni – på sommarsolståndets dag – som är en torsdag och dessutom dagen före midsommarafton tar ÖSK emot IK Sirius på Behrn Arenas nyanlagda konstgräs. Detta under förutsättning att sjukstugan i Sirius inte har försämrats så till den milda grad att de inte får ihop något lag. Men så illa skall det väl ändå inte vara. Någon tid för matchstart finns ännu ej – i alla fall inte officiellt.

GIF Sundsvall.
En sommarmatch mot Sundsvalls Giffar har väl blivit något av en tradition. Liksom att mötet avgörs på neutral mark. I det här fallet är det Dalkurds reservarena som skall användas. Alltså Gavlevallen i Gävle.

Matchen spelas den 26 juni som är en tisdag. Avspark kl. 15:00.

Juni
2018-06-21 00:00 Spelplats och tid ej fastställt Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – IK Sirius FK
2018-06-26 15:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – GIF Sundsvall

IFK Askersund.
Det finns ingenting angivet hos de deltagande lagen eller hos ÖLFF om när den här matchen skall spelas. Men Askersundsprofilen och den tidigare NA-journalisten Ove Danielsson skriver i sin blogg, att matchen kommer att spelas lördagen den 30 juni klockan 15 på Solberga IP. Det verkar ju vara ett lämpligt datum så Ove har säkert rätt på den punkten. Axel Kjäll har tidigare i något sammanhang indikerat att man gärna åker till matchen med ett lag som innehåller så många A-lagsspelare som möjligt.

Att komma med ett så starkt lag som möjligt har väl varit fallet för ÖSKs del ända sedan Sixten Boström lämnade det då sjunkande skeppet. Sixten verkade inte alls att tycka om att DM-matcherna rörde till det för honom i hans tränings- och matchplanering. ÖSKs nuvarande ledning och tränarstab ser det i stället som ett utmärkt sätt att komma ut och få göra lite positiv ÖSK-reklam i ”bygderna”. För hemmalag och -publik blir de här matcherna utan tvekan Årets Match och för vissa (av spelarna) kanske ett minne för livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.