Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Egna produkter i truppen

NA skriver idag om antalet egna produkter i de allsvenska trupperna. Det varierar faktiskt en hel del mellan de olika lagen. ÖSK placerar sig som vanligt någonstans i mitten med 7 spelare i truppen som kommit fram inom ramen för ÖSKs egna verksamhet.

Enligt tidningens sammanställning består ÖSKs A-trupp av 23 spelare av vilka 7 kommit fram i den egna verksamheten. För att kvala in som ”egen produkt” krävs enligt UEFAs normer minst tre års klubbtillhörighet hos ÖSK innan man fyllt 21.

Sju spelare låter ju rätt mycket så jag har försökt att räkna ut baklänges, vilka spelare det rör sig om. Det här är vad jag kom fram till.

Spelare från den egna talangutvecklingen (7 st): Sebastian Ring, Nordin Gerzic, Arvid Brorsson, Daniel Björnqvist, Helmer Andersson, Martin Trinh och Adam Bark.
Spelare från andra svenska klubbar (11 st): Michael Almebäck, Victor Sköld, Nahir Besara, Filip Rogic, Johan Mårtensson, Rodin Deprem, Martin Lorentzson, Mattias Karlsson, Alfred Ajdarevic, Oscar Jansson och Simon Amin.
Spelare med utländsk bakgrund (5 st): Brendan Hines-Ike, Michael Omoh, Albin Granlund, Isaac Boe och Kennedy Igboananike.

Här räknar man alltså in den unga trion Helmer Andersson (16 år), Martin Trinh (17 år) och Adam Bark (17 år) i A-lagstruppen, även om de än så länge är rätt så långt från spel i allsvenskan. Något som förgyller ÖSKs siffror en del.

Å andra sidan räknas ännu inte Alfred Ajdarevic eller Rodin Deprem med bland de egenutvecklade spelarna – den statusen kommer de dock att få nästa år. Oscar Jansson och Simon Amin är lokala i och med att de direkt eller på omvägar kommit från Karlslund. Men de kommer aldrig att räknas som egenutvecklade oberoende av hur många år de blir kvar i ÖSK.

NA (Betalvägg): Stor genomgång av hela Allsvenskan – så bra är ÖSK på att lyfta egna produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.