Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Komfortabel seger i örebroderby

Jag antar att U16-laets tränare hade två mål i dagens match. Dels givetvis att vinna matchen mot Forward där både poäng och prestige stod på spel. Dels att lotsa truppen igenom matchen utan att det skulle blir för slitsamt – både U16 och U17 har matcher redan till helgen.

Jag tycker att, man lyckades bra med båda målsättningarna. Efter Noel Milleskogs mål på en andraboll efter knappa 20 minuters spel var det aldrig någon fråga om var poängen skulle hamna. Mattias Mannerståls kanonskott med 10 minuter kvar befäste ledning och stärkte eventuella tvivlare.

Andra halvlek kom sedan – som så ofta i dessa matcher – att till en hel del präglas av spelarbyten. Innan matchen var färdigspelad hade samtliga utespelare hunnit bytas ut hos ÖSK och en del av dem hade dessutom även blivit inbytta för ett andra pass.

ÖSK valde tvärtemot vad som är vanligt att låta några av de mer etablerade spelarna sitta av första halvlek på bänken. De som spelade i deras ställe skötte sig riktigt bra och hade utan problem kunnat spela klar matchen på egen hand. Men som sagt var, det gällde ju också att inte slita för mycket på spelarna.

Jag tyckte ÖSK hade en riktigt vass högerkant med Alexander Bahar och Noel Milleskog. Mattias Mannerstål var överallt i första halvlek och krönte sin insats med ett riktigt snyggt mål. Kvällens tredje mål gjordes på nick av Vincy Emmanueli Eta-Hugues som vid första satte huvudet till ett precist inlägg av Alexander Bahar. I andra halvlek dominerade givetvis Joel Andersson Segerlind och Sebastian Forsberg, som båda egentligen är för bra för att spela på den här nivån. Något som möjligen även hämmade deras lagkamrater en smula.

Matchfakta:
19. 1-0 Noel Milleskog
34. 2-0 Mattias Mannerstål (Rasmus Gustavsson Engdahl)
68. 3-0 Vincy Emmanueli Eta-Hugues (Alexander Bahar)

Laguppställning: Samet Burgaj – Alexander Bahar (78), Viktor Berséus (Ut HT, in 77), Theodor Hessel (77), Oscar Windahl (64) – Noel Milleskog (69), Jonathan Johnsson(k, ut HT, in 69), Mattias Mannerstål (69), Jesper Nyström (ut HT, in 78) – Rasmus Gustavsson Engdahl (ut HT, in 75), Vincy Emmanueli Eta-Hugues (75)
Avbytare: Emil Olofsson (mv), Joel Andersson Segerlind (HT), William Eriksson (69), Sebastian Forsberg (HT), Mahmoud Madadi (64), Jash Narshi (HT), Herman Ragnarsson (HT)

Serien fortsätter med följande matcher för ÖSKs del.

2018-05-20 17:00 U16 Nationell Grupp 4 FBK Karlstad – Örebro SK FK
2018-05-30 19:30 U16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – Degerfors IF/Ungdom
Juni
2018-06-03 13:00 U16 Nationell Grupp 4 Karlstads BK – Örebro SK FK
2018-06-06 13:00 U16 Nationell Grupp 4 BK Sport – Örebro SK FK
2018-06-10 13:00 U16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – IK Sleipner
2018-06-13 19:30 U16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – IFK Norrköping FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.