Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Felplanerat?


Efter det att Söders damer flyttats ner till div 2 dyker det plötsligt upp en massa länsderbyn i spelprogrammet. Det är man inte direkt van vid. Ok, Rynninge och Rävåsen kunde i och för sig bjuda på detta, men i år duggar de tätt.

Efter att ha testat fotbollsplanerna söder om länets residensstad är det i kväll att testa hur hemmaborgen på GPP klarat sig efter vintern vedermödor. Diverse underhandsrapporter antyder att det gått rätt bra den här gången och att underlaget är bättre (alltså jämnare) än vad det var förra året vid den här tiden.

Det stora frågetecknet inför kvällens match är dock hur i friden fotbollsförbundets serieplanerare tänkte när de lade ÖSKs bortamatch mot Djurgården, Söderherrarnas bortamatch mot Marieberg och Söderdamernas GPP-premiär samtidigt. Jag menar, någon form av tankeverksamhet borde väl pågå på förbundet även om Lars-Åke Lagrells ande ännu inte är helt utvädrad ur lokalerna.

Söderdamerna har alltså dragit veckans nitlott genom att de får lov att konkurrera med C Mores sändning från Tele2 Arena.

Trots det blir det säkert en intressant match för de som är på plats. Motståndarna från Nora är nyuppflyttade från div 3 och har väl precis som Nora-herrarna ambitionen att fortsätta uppåt i seriesystemet. Dock ej i år av de hittillsvarande resultaten att döma. En seger, ett oavgjort resultat och två knappa förluster hade det blivit så här långt. Segersötman fick man smaka efter en bortaseger med 2-0 mot Säffle FF. Den cyniske inflikar dock, att det är väl de tillsammans med Eker som alla slår.

Tillknäppt i båda ändarna verkar det hur som helst vara när Nora spelar. Efter fyra omgångar är deras målskillnad mycket blygsamma 3-4. Att det inte blir så många mål bakåt för noralagets del kan möjligen bero på att de har en bra målvakt i Cassandra Söder, som för några år representerade Söder inte bara namn- utan även lagmässigt. Dessutom hittar vi Hanna Persson i laget efter en övergång under vintern.

Till matchen har Söder kallat följande matchtrupp:

Det ser alltså ut att kunna bli Söderdebut för Maja Fagerholm efter en längre sjukdomsperiod. Stina Koskilampi har jag hört en hel del oroande diskbrock-rykten om, men kanske att de problemen är övervunna eftersom hennes namn finns med i den kallade matchtruppen. Slutligen noterar jag, att Emma Tivemo är tillbaka i truppen efter att ha jobbat vid sidan av under några matcher. Rent offensivt kan man väl inte säga annat än att kvällens trupp ser väldigt stark ut.

ÖSK Söder Dam: Vi kommer ”hem”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.