Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Bottennapp mot Bottenlag.

Att spela oavgjort har tyvärr blivit något av en signatur för Akademins U17-lag det här året. Nu har laget fått ett oavgjort resultat i fyra av årets sju seriematcher. Så på sätt och vis var det kanske ingen överraskning, att även hemmamatchen mot seriejumbon från Falkenberg slutade 2-2. Fast efter ha sett ÖSKs inledande 20 minuter var det nog ingen på Behrn Arena som trodde på det resultatet.

Hemmalaget var inledningsvis totalt överlägsna och borde redan efter en halvimme ha hunnit skaffa sig ett övertag på 4-5 mål. Nu blev det bara två. Något som senare i matchen skulle visa sig bli otillräckligt för en vinst.

Egentligen skulle halvtidsledningen ha varit tre mål, eftersom Olle Brorssons mål på en målvaktsretur felaktigt dömdes bort för offside. (Sådant kan man snabbt konstatera med hjälp av de videoinspelningar som numera görs av alla ÖSKs matcher). Men det bortdömda målet är absolut ingen ursäkt för det slutliga resultatet. ÖSK skapade och missade tillräckligt många målchanser under matchen för att man skulle ha kunnat vinna den med både två och tre mål, även med hänsyn taget till de två man så småningom släppte in.

Rickard Torstensson, lagets tränare, tyckte efteråt, att matchen var jämn efter den inledande halvtimmen. ÖSK anpassade sig efter motståndarnas tempo och kom inte tillrätta med Falkenbergs taktiska dispositioner. Jag vill nog inte riktigt hålla med om det. ÖSK var överlägsna matchen igenom – i alla fall sett till antalet skapade målchanser. Men precisionen (som det så fint brukar heta) var usel. Dessutom hade Falkenberg en mycket duktig målvakt, som helt klart räddade sitt lag från förlust.

Falkenbergs båda mål kom i snabb takt efter ca. en timmes spel. ÖSK lämnade – som så ofta händer för spelförande lag – mittfältet öppet för snabba motattacker. Något som Falkenberg utnyttjade två gången om inom loppet av tre minuter. Efter kvitteringen försökte ÖSK på olika sätt och med alltmer offensiva uppställningar att återta ledningen – tyvärr dock utan positivt resultat. Ett otal chanser skapades – och missades. Mitt i ÖSK-pressen stack Falkenberg upp några gånger och hade det inte varit för ett alert målvaktsspel av Gustav Leijon i ÖSK-målet hade motståndarna mycket väl kunnat åka hem med alla tre poängen.

Plus i matchen ge jag till målvakten Gustav Leijon, chanslös och utlämnad till fria anfallare på målen, men genomgående säker och beslutsam. Jonathan Rasch skaffade sig ett övertag på högerkanten, vilket han utnyttjade till ett antal passningar in i straffområdet av vilka någon eller några borde ha resulterat. Joel Andersson Segerlind och Anton Ingves blandade bra sker med mindre lyckade inslag.

Matchfakta:
12. 1-0 Joel Andersson Segerlind (Herman Ragnarsson)
22. 2-0 Herman Ragnarsson (Alexander Bahar)
32. Varning Alexander Bahar
57. 2-1 Tito Eyakola
60. 2-2 Lorik Ademi
82. Varning Albin Serrestam
87. Varning Gustav Leijon
92. Varning Niclas Bergmark

Laguppställning: Gustav Leijon – Alexander Bahar (60), Olle Brorsson (68), Niclas Bergmark, William Björnsson (68) – Jonathan Rasch (86), Mattias Mannerstål (ut HT, in 86), Joel Andersson Segerlind, Alexius Westlund Bergquist (69) – Anton Ingves (k, Herman Ragnarsson
Ersättare: Samet Burgaj (mv), Sebastian Forsberg (HT), Adam Lindström (60), Ryad Iskhadzhiev (68), Rasmus Gustavsson Engdahl (68) och Noel Milleskog (69).

Vårsäsongen avslutas på följande sätt.

2018-05-19 14:00 U17 Allsvenskan Södra – vår Jönköpings Södra IF – Örebro SK FK
2018-05-26 14:00 U17 Allsvenskan Södra – vår Örebro SK FK – IFK Norrköping FK
Juni
2018-06-06 15:00 U17 Allsvenskan Södra – vår Malmö FF – Örebro SK FK
2018-06-10 14:00 U17 Allsvenskan Södra – vår Örebro SK FK – IF Elfsborg
2018-06-17 14:00 U17 Allsvenskan Södra – vår Kalmar FF – Örebro SK FK
2018-06-20 14:00 U17 Allsvenskan Södra – vår Örebro SK FK – IFK Göteborg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.