Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: ÖSK möter Falkenberg

Hemmamatch på lördagen för ÖSK-akademins sjuttonårslag. Falkenberg kommer till Örebro för att göra upp om de tre poängen som går att vinna.

En serietabellsprognos ger vid handen, att det här är en match som hemmalaget borde vinna rätt klart. Falkenberg har inte börjat serien bra (för att uttrycka sig försiktigt). Fem spelade matcher, fem förluster och den hemska målskillnaden 3-22. Men osvuret är i de här sammanhanget alltid bäst.

Hemmalaget har haft en halvdan säsong, men håller i alla fall för tillfället en plats över slutspelsstrecket. Vid en seger i morgon skulle den positionen kunna konsolideras.

Till matchen har ÖSK kallat följande spelare: Gustav Leijon (mv), Samet Burgaj (mv), Alexander Bahar, Olle Brorsson, Sebastian Forsberg, Niclas Bergmark, Ryad Iskhadzhiev, William Björnsson, Jonathan Rasch, Joel Andersson-Segerlind, Adam Lindström, Mattias Mannerstål, Noel Milleskog, Alexius Bergqvist, Herman Ragnarsson, Rasmus Gustavsson Engdahl och Anton Ingves.

Det ser väl rätt så bra ut när man väl vant sig med tanken att nästan halva laget egentligen är U16-spelare. Kul att se Ryad Iskhadzhievs namn igen i en spelartrupp. Han missade hela fjolårssäsongen på grund av en knäskada.

När man ser ÖSKs tabellposition skall man ha i åtanke, att man redan har mött Häcken (1:an), Halmstad (2:an) och Helsingborg (3:an). Tre matcher av vilka två slutade oavgjort och den tredje (mot Helsingborg) med en uddamålsförlust. Så laget är kanske (förhoppningvis) lite starkare än vad tabelläget för tillfället utvisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.