Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Full poäng i Skyllberg

Det blev lite väl sent det här. Men eftersom jag var där blev det till slut några rader om Söderdamernas match mot Skyllberg.

Välkomna till Skyllberg!

En av få fördelar (kanske den enda) med att Söderdamerna fick lova att lämna div 1 efter fjolårssäsongen är att det nu plötsligt finns betydligt fler bortamatcher som spelas på ett vettigt avstånd från Örebro. Som till exempel i Skyllberg dit Söders damer begav sig på onsdagskvällen för en ovanligt tidig veckoslutsmatch.

Söder åkte nog till Skyllberg rätt övertygade om att de skulle få med sig tre poäng från det nyuppflyttade laget. En uppgift som till att börja med inte såg helt lätt ut. Skyllberg var till och med det bättre laget under den första kvarten, då Söder hade påtagliga problem att etablera något ordnat spel på motståndarnas planhalva. Förmodligen var det kombinationen av den kraftiga motvinden och en visserligen till synes grön men i verkligheten väldigt ojämn plan, som gjorde spelet svårbehärskat.

Det tog nästan en kvart innan gästerna från Örebro började få lite bättre ordning – jag har noterat den första (av många) hörnor i den 13:e minuten. Efterhand kom Söder även till avslutslägen, men de var ofta rätt klena och dessutom hade Skyllberg en duktig målvakt i Ellen Olofsson. Bästa chansen för Söder (i halvleken) kom med fem minuter kvar. Antonia Jalkinger frispelade Sara Sandberg som äntligen kom ensam mot målvakten som kommit ut rätt långt i sitt straffområde. Sara gick på skott i stället för rundning, målvakten parerar för att sedan kollidera med Sara. Försöket att göra något av andrabollen omintetgörs av en off-side-avblåsning


Sophie Pettersson säsongsdebuterade och gjorde det alltid så viktiga första målet.


Andra halvlek blev sedan rätt rörig (sedd från åskådarplats). Vem som spelade var var inte alltid helt klart. Även under normala förhållanden byter spelarna på Söders mittfält och i anfallet hela tiden plats med varandra. Något som ytterligare kompliceras av att i div 2 är det fria byten utan att spelet ens behöver avbrytas. Obegränsade byten är väldigt bra för Söder i år eftersom de förfogar över en bred trupp i vilken i princip alla spelare kunde vara startspelare och ibland även är det. Coach Collgård har det väl förspänt.

Så småningom eller efter en knapp timme för att vara mer exakt kom så det mål som under den andra halvleken började kännas allt mer oundvikligt. Men det var inte någon av klubbens normalt så giftiga anfallare som stod för bedriften. Sophie Pettersson, som gjorde sin första match för året som högermittback, nickstyrde in den frispark som hennes högerkantskollega Antonia Jalkinger levererade.

Tio minuter senare är det sedan kört för hemmalaget, vars prestation vid det här laget hade reducerats till ett tappert kämpande. (Men de var faktiskt inte helt ofarliga i just det läget av matchen). Målskytten för Söder var Alexandra Laini Bovellan som därmed gjorde sitt första mål för ÖSK Söder i seriesammanhnag. Lite tursamt måhända eftersom hennes skott inte så så där jättebesvärligt ut, men Skyllbergs annars så duktiga målvakt mer eller mindre tappade in bollen i mål.

Söders andra mål mer eller mindre knäckte hemmalaget, som väl insåg att det var snudd på omöjligt att göra två mål på Söder under de avslutande 20 minuterna. De orkade väl inte heller lika bra som de vältränade gästerna. Så av bara farten gör sedan de normala målskyttarna Sara Sandberg och Josefine Zandén de mål som de förväntas göra i matcher av den här typen. Till slut blev det alltså trots det mållösa halvtidsresultatet 4-0 till Söder, vilket är rätt så bra både för målskillnad och klubbkassa.

Bra insatser av bland annat Wilma Franssila och Antonia Jalkinger samt roligt att se Sophie Pettersson och Alexandra Laini Bovellan göra sina första seriemål för säsongen.

Fyra glada målgörare efter matchen.

ÖSK Söder Dam: Vinst i Skyllberg!
Sydnärkenytt: Skyllberg höll ut en timme mot ÖSK Söder

Matchfakta:
53. Spelarbyte: Linnéa Wetterberg ut, Clara Häll in
53. Spelarbyte: Klara Thorsén ut, Alexandra Laini Bovellan in
58. 0-1 Sophie Pettersson (Antonia Jalkinger)
59. Spelarbyte: Olivia Puhls ut, Emma Pettersson
71. 0-2 Alexandra Laini Bovellan (målvakten tappar in bollen
72. Spelarbyte Sophie Pettersson ut, Vanessa Mujic in
80. 0-3 Sara Sandberg (tredjeboll i målområdet)
89. 0-4 Josefine Zandén


Ersättare: Alexandra Laini Bovellan, Emma Pettersson, Clara Häll och Vanessa Mujic.

Vårsäsongen fortsätter nu närmast med en hemmamatch mot Nora BK.

2018-05-17 19:00 Div 2 Västra Svealand damer Örebro SK Söder – Nora BK
2018-05-26 14:00 Div 2 Västra Svealand damer Hertzöga BK – Örebro SK Söder
Juni
2018-06-03 17:00 Div 2 Västra Svealand damer Örebro SK Söder – Smedjebackens FK
2018-06-10 17:00 Div 2 Västra Svealand damer IF Eker Örebro – Örebro SK Söder
2018-06-17 17:00 Div 2 Västra Svealand damer Örebro SK Söder – Villastadens IF
2018-06-24 15:00 Div 2 Västra Svealand damer Örebro SK Söder – Säffle FF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.