Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Årets första poäng

Efter fyra misslyckade försök blev det äntligen dags för ÖSK att boka in U21-poäng i serietabellen. Visserligen bara en, men det är ändå oändligt många fler än vad de fyra första mötena gav.

När jag såg Brommapojkarnas laguppställning tyckte jag att de erfarenhetsmässigt verkade att matcha ÖSK rätt bra. Dvs. de kom med ett antal på det hela taget okända A-truppspelare samt med juniorer som komplement. Precis som ÖSK med andra ord.

Tyvärr hade jag inte möjligheten att se matchen och det verkar inte som om någon annan gjort det heller. I alla fall har jag inte (än) sett något skrivet om den. Den officiella matchrapporten är rätt kortfattad, så det verkar inte ha hänt så mycket att orda om.

Matchfakta:
26. 1-0 Rodin Deprem
36. 1-1 Marko Nikolic
69. Varning Ahmed Bonnah
70. Varning Simon Amin
78. Varning Sebastian Ring

ÖSKs matchtrupp: Simon Gustafsson (mv), Albin Zidaric, Lucas Parkedal Stenfelt, Oliver Kåhed, Isac Eklöf, Adam Bark, Alfred Ajdarevic, Adam Larsson, Viktor Walldén, Arvid Brorsson, Nadir Ayeva, Samuel Nielsen, Isaac Boye, Sebastian Ring, Simon Amin, Albin Granlund, Rodin Deprem och Mathias Karlsson (mv).

Målet gjordes givetvis i Rodem. Det är dags för ÖSK att ge honom några minuter i Allsvenskan nu. Av de rätt sena varningarna på Amin och Ring kan man kanske dra slutsatsen, att spelarna från A-truppen fick sig en ordentlig genomkörare (tidsmässigt).

Tillägg: ÖSK har nu lagt ut sin startelva. Tyvärr ingen information om vilka byten som gjordes. Det skulle till exempel vara intressant att veta hur länge Granlund spelade.
NA (Betalvägg): Efter skadorna – nu har finska landslagsmannen gjort debut i ÖSK-tröjan
Laguppställning: Mathias Karlsson – Oliver Kåhed, Arvid Brorsson, Sebastian Ring – Viktor Walldén, Alfred Ajdarevic, Simon Amin, Albin Granlund – Adam Bark, Rodin Deprem, Isaac Boye
Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Albin Zidaric, Lucas Parkedal Stenfelt, Isac Eklöf, Adam Larsson, Nadir Ayéva och Samuel Nielsen

För ÖSK återstår nu bara en match i vårens U21-serie. Den skall spelas mot Hammarby på Behrn arena den 28 maj. Jag sätter ett frågetecken för plats/datum eftersom rivningsarbetet av det gamla konstgräset skall ha påbörjats då.

I och med dagens poängtapp har ÖSK säkrat sista platsen i årets U21-serie. Till hösten blir motståndet klenare, eftersom de då kommer att få spela mot lag från Superettan och div 1.

ÖSK får möta de fyra lag från U21 Superettan Norra som inte flyttas upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.