Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSk Söder Dam: Mot Skyllberg

ÖSK Söder Dam tar tidig helg den här himmelsfärdsveckan. Redan i kväll skall veckans uppgift klaras av. Uppgiften består i en resa till Skyllbergsvallen tur och retur med åtföljande fotbollsmatch.

Motståndarna samt några pojklag är så gott som det enda som återstår av skyllbergsfotbollen. Herrlaget slogs för några år sedan ihop med Närkesberg och spelade under några år under det lite krångliga artistnamnet FK Silva Skyllberg Närkesberg. Men de verkar ha lagt ner verksamheten efter fjolårets misslyckade div 7-säsong. Det är svårt att hålla liv i landsortsfotbollen på mindre utflyttningsorter.

Men damerna har på något vis överlevt och dessutom verkar det gå bra för tillfället för tjejerna som spelar med det klassiska bruksmärket på bröstet. Jag har sett dem några gånger inomhus och det har väl sett rätt bra ut. Förra året vann de div 3 och är i år nyuppflyttade till förbundsserienivån. Bra jobbat.

Men rimligen skall de trots det senaste årets framgångar inte innebära något större hot mot Söderdamernas förhoppningar om säsongens tredje trepoängare. Det skulle i så fall vara spelplanen. Det blir första gången i år på gräs för ÖSK Söder. Men jag misstänker att tidigare års erfarenheter från ett inte alltid helt jämt underlag på GPP IP kan komma väl till pass en sådan här kväll.

Söder skickar iväg en rätt stark trupp med bland annat säsongsdebuterande Sophie Pettersson och med sin lagkapten Caroline Zandén tillbaka efter en matchs frånvaro.

Matchtrupp: Lisa Davidsson, Klara Thorsén, Alexandra Laini Bovellan, Emma Pettersson, Wilma Franssila, Clara Häll, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Vanessa Mujic, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k), Antonia Jalkinger och Linnea Wetterberg.

ÖSK Söder Dam: Mot idyllen Skyllberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.