Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

UEFA-licens till ÖSK

Svenska Fotbollförbundet skriver på sin webbplats, att ÖSK tillsammans med 10 andra klubbar som sökt, beviljats en UEFA-licens. UEFA-licensen omfattar krav angående sportsliga, administrativa, personal, anläggnings, juridiska och finansiella kriterier.

De övriga 10 klubbarna är AIK, BK Häcken Djurgården, Hammarby, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping FK, Kalmar FF, Malmö FF och Östersunds FK

Det enda som återstår för ÖSKs del är nu alltså att fixa en plats bland de tre första lagen i allsvenskan eller att vinna cupen nästa år.


Elitlicensen.

  • Licensnämnden har funnit att handlingsplanerna för att återställa det egna kapitalet till minst noll vid innevarande års utgång inte är orealistiska för klubbarna GIF Sundsvall, IK Brage, Landskrona BoIS och Piteå IF DFF.
  • Varbergs BoIS och Athletic Eskilstuna AB, som inte klarade att uppfylla sina handlingsplaner för att återställa deras egna kapital till noll den 31 december 2017, har att lämna in ett periodiserade bokslut per den 31 augusti 2018 som måste visa minst noll i eget kapital. Vid samma tillfälle ska dessa båda också leverera in likviditetsplaner som visar att de klarar sina betalningar under resten av året och en resultatprognos som visar minst noll i eget kapital den 31 december 2018.

    SvFF: UEFA-licenser och delbeslut om elitlicens 2019

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.