Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK tar emot BP

I kväll möter ÖSK BP i en match i den så kallade U21-allsvenskan. ÖSK har inte skrivit något om matchen än på sin webbplats, vilket kanske kan ses som en indikation på hur man värderar deltagandet i serien. I kvällens match får förhoppningsvis bänkspelarna från gårdagsmötet mot Sirius möjlighet till speltid.

Det går inte alls bra (resultatmässigt) för ÖSK i U21-allsvenskan. Vilket nog i första hand skall ses som en indikation på hur antalsmässigt begränsad ÖSKs A-trupp är i år. ÖSK-tränarna prioriterar i allmänhet de gemensamma A-lagsträningarna före U21-matcherna. Och har man bara 20 spelare i A-truppen blir det svårt att få till vettiga träningar för A-laget om en 5-6 spelare inte kan vara med på grund av att de behöver återhämta sig efter en (betydelselös) U21-match. Den här gången ligger A- och U21-matcher tätt ihop, vilket öppnar för deltagande av fler A-truppspelare.

BP har inte heller de skrivit något om matchen, så de verkar inte heller lägga så mycket krut på serien, vilket möjligen även framgår av deras placering.


Tillägg. ÖSK har nu lyckats få ihop följande ihop Matchtrupp.

Spelare från A-truppen: Alfred Ajdarevic, Arvid Brorsson, Isaac Boye, Sebastian Ring, Simon Amin, Albin Granlund, Rodin Deprem och Mathias Karlsson (mv)

Spelare med ettårskontrakt utlånade till IFK Kumla: Oliver Kåhed och Viktor Walldén
Anm. Ingen av dessa två spelare medverkade i Kumlas senaste match. De borde alltså vara både fräscha och spelsugna.

Spelare från Akademin, Elit 1. Simon Gustafsson (mv), Albin Zidaric, Lucas Parkedal-Stenfelt, Isac Eklöf, Adam Bark, Adam Larsson, Nadir Ayéva och Samuel Nielsen.
Anm. Adam Bark och Alnin Zidaric spelade bara en halvlek i den senaste U19-match och kommer förmodligen att få en hel del speltid mot BP.

Kommentar: Det blir i och för sig 12 spelare som borde spela: 8 Från A-truppen, 2 från Kumla samt Bark och Zidaric. Möjligen kan det vara så att Granlund bara skall spela en halvlek och att Zidaric sedan kommer in och spelar den andra halvleken. Deras positioner stämmer ju i alla fall.

Tillägg 2: Brommapojkarna har nu lagt ut sin preliminära trupp i förbundets matchrapport. Den verkar att matcha ÖSKs trupp rätt väl.
Startelva: Ahmed Bonnah (U19), Rasmus Emanuelsson (mv, A), Johan Falkmar (A), Adam Groundstroem (U19), Gabriel Krstic (U19), Hampus Myske (U19), Marko Nikolic (A), Jacob Ortmark (A), Petar Petrovic (A), Axel Wallenborg (U19) och Moustafa Zeidan (A)
Ersättare: Felix Bennarp (U19), Jesper Ceesay (U19), Oskar Fallenius (U19), Milan Hadji Hussein (U19) och Alexander Westberg (mv, U17)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.