Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Djurgården

Odilon Sangwas mål till 2-2 gav ÖSK hopp.

ÖSKs U19-match mot Djurgården slutade med en hemmaförlust 3-2. Sett över hela matchen ett rättvist resultat. Sett till den uppryckning som ÖSK ändå stod för i den andra halvleken kan man kanske ändå tycka att en förlorad poäng kändes rätt sur. Så långt som att säga att laget var värt en seger vill jag dock inte gå.

Det började alltså inte speciellt bra för hemmalaget. Djurgården var det spelarförande laget som skapade en hel del chanser, men utan den nödvändiga precisionen i avsluten. ÖSKarna hade väldigt svårt att få till något ordnat spel. Det var alltför många missade passningar i uppbyggnadsfasen för att laget skulle kunna etablera något anfallsspel att tala om.

Efter en dryg halvtimmes spel tar Djurgården ledningen lite tursamt. Ett skott i den ena stolpen studsar tvärs genom målområdet och kan sedan stötas in i mål vid den andra. Tursamt som sagt, men det gäller ju de flesta mål. Skapar man tillräckligt många målchanser blir det förr eller senare mål (i allmänhet). Bästa ÖSK-chansen i första halvlek hade Isac Eklöf efter knappa 25 minuter. Han frispelades vid straffområdesgränsen, hade gott om tid men sköt över. Borde ha kunnat göra något bättre.

Efter första halvlek hade Adam Bark och Albin Zidaric spelat klart. De sparades för U21-matchen på tisdag. In i deras ställe kom Carl Henning och Odilon Sangwa.

Den andra halvleken hade knappt hunnit börja innan det stod 0-2. En helt fri spelare i ÖSKs straffområde får ostörd nicka in en hörna. ÖSK skulle dock snabbt replikera. Bara några minuter senare står det 1-2. Jonathan Aronsson slår en väl avvägd frispark som Edwin Lundqvist kan nicka in vid bortre. Kul, tyckte Bernhard Nilsson efter matchen – det har vi tränat jättemycket på. (Så alla mål är trots allt inte tur- eller slumpmål).

Med reduceringen fick ÖSK givetvis mer energi och 10 minuter senare kunde Odilon Sangwa göra 2-2. På nytt var det Jonathan Aronsson som var passningsleverantören. Den här gången en långboll från djupet över Djurgårdens backlinje. Odilon kan i kamp med tre försvarare kontrolla bollen och från nära håll med ett distinkt skott utjämna. En bra prestation av både passningsläggare och målgörare.

Tyvärr blev inte glädjen över kvitteringen speciellt långvarig. Några minuter senare tar Djurgården ledningen igen. Återigen är det på en hörna. ÖSK kan inte rensa bort bollen som i stället hamnar framför mål, där en djurgårdare finns till hands för att avsluta.

ÖSK försöker sig därefter på en slutforceringen, men utan att skapa speciellt mycket. Det blir som det brukar bli i sådana lägen lite väl Hawaii-betonat, men inget av lagen lyckas öka på sin målskörd.

Som sagt ett lite surt slutresultat i en match i vilken ÖSK såg ut att i alla fall kunna rädda en poäng. Bra i hemmalaget var Simon Gustavsson i målet. Jag gillar Dennis Koss som mittback. Han är snabb, dynamisk och har med sin mittfältsbakgrund en bra passningsfot. Isac Eklöf som vanligt konstruktiv på mittfältet. Nadir Ayeva tillbaka i anfallet efter en fotskada vållar alltid en del problem för motståndarna, men kom inte till några bra lägen den här gången. Målgöraren Odilon Sangwa har också varit skadad/sjuk och är förhoppningsvis nu på väg tillbaka. Han tog sitt mål väldigt bra och visade då upp en tuffhet i straffområdet som jag inte sett från hans sida tidigare.

Ett plus skall även Djurgårdens fysioterapeut Tania Nilsson ha. Hon var väldigt snabbt inne på plan med sin första-hjälpen-väska, när Adam Larsson blev liggande efter en smäll och domaren Jesper Hedlund begärde assistans.

Lagets webbplats: Matchreferat Örebro SK U19 – Djurgårdens IF U19

Matchfakta.
32. 0-1 Henry Sletsjøe
HT. Spelarbyten Adam Bark och Alfred Zidaric ut, Carl Henning och Odilon Sangwa in
48. Varning DIF Daniel Johnsson
52. 0-2 Johan Björck
54. Varning Nadir Ayeva
54. Varning Alexander Abrahamsson
55. 1-2 Edwin Lundkvist
60. Spelarbyte Samuel Nielsen ut, Malcolm Stolt in
64. 2-2 Odilon Sangwa
67. Varning Lucas Parkedal Stenfelt
69. 2-3 Hugo Fernández
77. Varning Rei Schollin
77. Spelarbyte Nadir Ayeva ut, Gabriel Yildiz in
85. Spelarbyte Lucas Parkedal ut, Lukas Julher in.

Laguppställning: Simon Gustafsson – Lucas Parkedal Stenfelt, Dennis Koss, Edwin Lundkvist, Albin Zidaric (k) – Samuel Nielsen, Jonathan Aronsson, Isac Eklöf, Adam Larsson – Nadir Ayeva, Adam Bark
Ersättare. Emil Olofsson (mv), Carl Henning (HT), Odilon Sangwa (HT), Malcolm Stolt (60), Gabriel Yildiz (77), Lukas Julher (85) och John Kakraba

Seriespelet fortsätter med följande matcher.

2018-05-12 15:00 U19 Allsvenskan Norra – vår Skövde AIK – Örebro SK FK
2018-05-20 18:00 U19 Allsvenskan Norra – vår Örebro SK FK – IFK Lidingö FK
2018-05-26 16:00 U19 Allsvenskan Norra – vår GIF Sundsvall – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.