Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Enkel match på Sörbyvallen

Sara Sandberg, matchens tremålsskytt fick priset som Matchens Lirare av Jonas Ask.

ÖSK Söders damer hade inga problem med att avfärda besökande Ornäs BK från Dalarna. Gästerna har precis som Söders damer lämnat div 1 för div 2 efter en mindre lyckad fjolårssäsong. men ungefär där slutar likheterna. OK, Första halvlek var rätt chansfattig även om Söder i och för sig gjorde två mål – båda gångerna genom Sara Sandberg smart framspelad av Wilma Franssila. Ornäs skapade för egen del en dubbelchans efter en dryg halvtimmes spel. En chans som Lisa Davidsson i Söders mål räddade först med en lite riskabel och okonventionell fotparad och sedan med en mer konventionell ”slängning”. Men känslan var hela tiden att det var Söder som var det spelförande laget på Sörbyvallens fina konstgräs.

Andra halvleken gick sedan helt i Söders tecken. Några minuter in på halvleken var Josefine Zandén ytterst när att öka på till 3-0, när hennes hårda skott tog i ribbans underkant och studsade åt fel håll. Någon centimeter lägre och det hade varit mål. Några minuter senare kunde Josefine dock ”få” sitt mål efter det att hon skjutit påpassligt efter en hörna. Just hörnorna visade sig bli Ornäs stora problem i den andra halvleken. Alla tre Södermålen kom till efter sådana. Linnea Wetterberg nickade in Söders fyra och Sara Sandberg fick till slut sitt hattrick med fem minuter kvar av matchen.

Sammantaget såg det väldigt bra ut. Fast jag kan inte undgå att fråga mig efter 3-0 segern förra helgen mot Säffle och efter dagens 5-0 seger, om det är Söder som är en klass bättre än sina motståndare eller om man haft tur och fått börja med möten mot svaga motståndare i serieinledningen. Ett svar på den frågan kan vi kanske få på fredag, då Söder möter IFK Hallsberg på bortaplan. De har nämligen också börjat serien riktigt bra och är även de obesegrade efter två omgångar.

Hur som helst tycker jag att det ser bra ut. Avbytarbänken är besatt med spelare som är lika bra som de som spelar och eftersom det i den här serien är fria byten finns möjligheten att låta alla spela. Vilket de också fick göra i dagens match.

Laget ser dessutom ut att ”trivas” bra med det trebackssystem som Niclas Collgård bytt till i år.  Stabilt i backlinjen, duktiga wingbacks, rutin och energi centralt på mittfältet och med målgörare längst fram.  Sara Sandberg med sina fem mål lär väl vara skytteligaledare efter två omgångar.

Kul grej i marginalen. Linnea Wetterberg, i år omskolad från anfallare till högermittback gjorde ett av Söders mål på nick. Någon timma senare gjorde hennes storebror Marcus, även han mittback och med klubbadress i Latorp, också han mål, då Latorp i den efterföljande matchen besegrade IFK Örebro.

ÖSK Söder Dam: Andra vinsten i serien

Matchfakta:
07. 1-0 Sara Sandberg (Wilma Franssila)
41. 2-0 Sara Sandberg (Wilma Franssila)
Spelarbyten halvtid Emma Pettersson 99 och Vanessa Mujic ut, Klara Thorsén och Olivia Rundberg in,
56. 3-0 Josefin Zandén
60. 4-0 Linnea Wetterberg lobbnickar in en boll eftr hörna.
66. Spelarbyte Anna Meijer in. Emma Pettersson 00 ut.
78. Spelarbyte Josefine Zandén ut, Mathilda Olaisson in
80. Spelarbyte Clara Häll in, Linnea Wetterberg ut
85. 5-0 Sara Sandberg för tredje gången

Laguppställning: Lisa Davidsson – Linnéa Wetterberg, Emma Pettersson 99, Caroline Zandén (k) – Emma Pettersson 00, Vanessa Mujic, Wilma Franssila, Silvia Erkisi, Antonia Jalkinger – Josefine Zandén, Sara Sandberg
Ersättare: Klara Thorsén, Olivia Rundberg, Clara Häll, Anna Meijer, Mathilda Olaisson

Maj månads matcher.

Maj
2018-05-04 19:00 Div 2 Västra Svealand damer IFK Hallsberg – Örebro SK Söder
2018-05-09 18:45 Div 2 Västra Svealand damer Skyllbergs IK – Örebro SK Söder
2018-05-17 19:00 Div 2 Västra Svealand damer Örebro SK Söder – Nora BK
2018-05-26 14:00 Div 2 Västra Svealand damer Hertzöga BK – Örebro SK Söder

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.