Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: På gränsen till hemmapremiär


ÖSK Söders damer spelar i morgon (som är en lördag) årets första hemmamatch. Hemmaplan är dock inte GPP IP utan Sörbyvallens konstgräs. Ett bra val, eftersom jag tror att det här laget gynnas av att bollen rullar utan alltför stora hinder i form av en gräsplan, som ännu inte återhämtat sig efter vinterns påfrestningar.

Söder damer inledde säsongen med en bortaseger i Säffle och nu är det väl meningen att de skall bärga ytterligare en trepoängare mot Ornäs BK. Motstånderskorna förlorade sin premiärmatch hemma mot IFK Hallsberg med 3-1. Så rent matematiskt borde väl Söder Dam gälla som favoriter. Men osvuret är bäst – det är ju trots allt fotboll det handlar om.

Till matchen har Söder kallat följande Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Klara Thorsén, Emma ”Maggan” Pettersson (-00), Emma Pettersson (-99), Olivia Rundberg, Wilma Franssila, Clara Häll, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Anna Meijer, Vanessa Mujic, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k), Mathilda Olaisson, Antonia Jalkinger och Linnea Wetterberg.

Jämfört med den förra matchen saknas Emma Tivemo, vilket alltid är ett avbräck. Å andra sidan har trion Mathilda Olaisson, Anna Meijer och Emma ”Maggan Petterson anslutit till matchtruppen. Nytt för i år är att lagen i den här serien har fria byten, vilket givetvis kommer att gynna lag med en bred trupp.

ÖSK Söder Dam: Hemmapremiär på Sörbyvallen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.