Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Vasalund för bra för ÖSK

Adam Larsson – nyförvärv från Motala AIF.


Det blev en sur men inte på något sätt orättvis förlust då ÖSK mötte Vasalund i juniorallsvenskan. Gästerna spelade fysiskt (som de brukar göra), men var dessutom rätt duktiga tekniskt och förmodligen i genomsnitt ett halvt huvud längre än hemmalaget. Matchen fick dessutom en olycklig inledning, då ÖSKs anfallare Nadir Ayeva skadade sig redan efter tre minuter. En vrickad fot av bandageringen att döma. Han gjorde visserligen ett försök att komma igång igen, men konstaterade snabbt att det inte gick och redan efter sju minuter var det dags för det första ÖSK-bytet. Malcolm Stolt kom in i hans ställa och Isac Eklöf tog Naddes plats som anfallare bredvid Adam Larsson.

Medan Nadde försökte komma igång igen hade Vasalund dessutom hunnit med att göra sitt första mål. En överlång hörna nickades tillbaka in i målområdet och hittade in vid bortre. Den snabba ledningen gav gästerna en hel del energi medan ÖSK såg allmänt oorganiserade ut. Vasalund var det spelförande laget och bet sig ofta fast i ÖSKs straffområde medan ÖSK hade svårt att skapa något organiserat i anfallsväg.

Efter en halvtimme var Vasalund mycket nära att utöka sin ledning efter en misslyckad bakåtpassning. Harald Detlofsson avvärjer skottet och Lucas Parkedal räddar sedan på mållinjen. (Eller snarare blir träffad i ansiktet av ett hårt skott). ÖSKs bästa chans i halvleken får Malcolm Stolt med fem minuter kvar av halvleken efter bra förarbete av Adam Larsson och Isac Eklöf. Men skottet ur ett bra läge inne i straffområdet går tyvärr utanför.

ÖSKs eventuella planer på att ta sig in i matchen igen grusas tyvärr i inledningen av den andra halvleken. Vasalund utökar sin ledning efter ett inkast till en anfallare som lurar ÖSKs ytterback och sedan kan trä in bollen ur en rätt snäv vinkel. Det såg väl lite väl billigt ut sett ur en defensiv synvinkel. Dessförinnan hade faktiskt Helmer Andersson redan hunnit rädda ÖSKs mål från påhälsning. Återigen efter en lång hörna som ÖSK inte fick kontroll över i förstaläget.

Precis som i första halvlek kunde Vasalund sedan kontrollera spelet. ÖSK gjorde en hel de byten i andra halvleken och det gjorde väl som vanligt inte saken bättre eller lättare. Med några minuterkvar kan Vasalund lite tursamt dessutom göra sitt tredje mål. Deras anfallare driver upp bollen längs högerkanten (deras) och avslutar ur en inte alltför gynnsam vinkel med ett hårt skott som går ribba in.

Den här gången räckte ÖSK inte till. De hade besvärligt med Vasalunds fysiska spel. Bäst i hemmalaget var Isac Eklöf och Helmer Andersson.

Lagets hemsida: Matchreferat Örebro SK – Vasalunds IF

Matchfakta:
07. 0-1 Isak Hien (nick)
33. Varning Abdoulie Mboob
39. Varning Philip Rundqvist
45. Varning Lucas Parkedal Stenfelt
51. Varning Badawi Mohamed
53. 0-2 Isak Hien
88. 0-3 Badawi Mohamed

Laguppställning: Harald Detlofsson – Lucas Parkedal Stenfelt (85), Helmer Andersson, Edwin Lundkvist (HT), Albin Zidaric – Isac Eklöf, Dennis Koss (65), Jonathan Aronsson (89), Almin Masic (72) – Nadir Ayeva (08), Adam Larsson
Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Malcolm Stolt (08), Carl Henning (HT), Gabriel Yildiz (65), Odilon Sangwa (72), Samuel Nielsen (85) och Lukas Julher (89)
I ÖSK saknades Martin Trinh (skadad) och Adam Bark (med A-laget i Östersund).

ÖSK fortsätter på följande sätt:

2018-04-29 13:00 U19 Allsvenskan Norra – vår Täby FK – Örebro SK FK
Maj
2018-05-06 14:00 U19 Allsvenskan Norra – vår Örebro SK FK – Djurgården
2018-05-12 15:00 U19 Allsvenskan Norra – vår Skövde AIK – Örebro SK FK
2018-05-20 18:00 U19 Allsvenskan Norra – vår Örebro SK FK – IFK Lidingö FK
2018-05-26 16:00 U19 Allsvenskan Norra – vår GIF Sundsvall – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.