Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kåhed till Kumla

I dagens inför-AIK-inslag på ÖSKs webbplats ”avslöjar” Oliver Kåhed, att han kommer att lånas ut till IFK Kumla. Hans match- och träningstid kommer därför att fördelas mellan de två klubbarna. För ÖSKs del är det väl främst för U21-matcherna han kan vara av intresse. Skulle det bli många skador eller frånvaro av någon annan anledning i A-truppen är han givetvis även aktuell för en plats i ÖSK:s A-lagstrupp. Men till att börja med är det IFK Kumla i div 2 som gäller i matchsammanhang.

Ingenting sades i inslaget om det här lånet även gäller för Viktor Walldén, men det är väl troligt att även han kommer att lånas ut. Hans situation är ju likartad.

I IFK Kumlas A-lagstrupp finns det redan sedan tidigare några spelare med en bakgrund i ÖSKs talangverksamhet. Namn som jag känner igen är Felix Möller, Albin Ek, Simon Danielsson och David Holm.

Beträffande den här typen av lån gäller enligt SvFF:s representationsregler bland annat följande:

Fotbollsutvecklande föreningssamarbete avseende professionell spelare
En förening (ordinarie förening) har möjlighet att, utan sedvanlig övergångsanmälan, vid varje givet tillfälle låta högst sex utespelare och därutöver två målvakter representera annan förening/föreningar (tillfällig förening) i lägre serienivå.

Spelare enligt första och andra stycket ska ha ett hos SvFF registrerat spelaravtal med den ordinarie föreningen samt fylla högst 22 år under aktuellt kalenderår.

Spelaren får därefter vid varje givet tillfälle utan uppehåll representera ordinarie och tillfällig förening.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.