Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Generalkross

Clara Häll från Eker är ett av årets nyförvärv.

ÖSK Söders damer generalrepeterade inför seriestarten genom att besegra eskilstunalaget Hällbybrunn med 13-0. Som träningsmatch betraktat blev det väl inte någon höjdare. Möjligen kan lagets offensiva spelare ha lämnat Lugnets IP med en god portion självförtroende.

Gästerna bidrog nog i rätt hög grad till resultatet genom att spela högt med en rätt trög backlinje, som Söder inte hade några problem att penetrera. Dessutom var det lite si och så med sörmlänskornas press mot bollhållaren, vilket öppnade för framspelningar genom nämnda backlinje.

Söders laguppställning visade upp både ”veteraner” från tidigare kampanjer och nyförvärv – både utifrån och från ÖSK Ungdoms flickverksamhet. Nytt för i året var även att laget i år ställer upp med en trebackslinje.

Det blev som sagt en hel del mål och när allt var klart gick det att räkna in hela tre hattrick-skyttar. Att Emma Tivemo och Josefine Zandén båda skulle klara av den bedriften i en sådan här match var inte så överraskande. Positivt även att Alexandra Laini Bovellan en av årets två nyförvärv från Scandinavian FC Örebro blev den tredje tremålsskytten. Övriga mål gjordes av Klara Thorsén, som med lite målvaktshjälp slog en hörna direkt i mål, Olivia Puhls samt det andra Scandinavian-förvärvet Amanda Fredriksson. Dessutom hjälpte Hällbybrunn till med målfabrikationen genom att göra sitt enda i det egna målet.

Den här matchen avslutade en försäsong som väl mest av allt präglats av matcher som av en eller annan anledning inte spelats. Positivt har väl framför allt 0-0 resultatet mot Rävåsen och 1-0 vinsten på bortaplan mot Gustafs GoIF varit. Båda de två är ju div 1-lag.

Laguppställning: Lisa Davidsson- Linnéa Wetterberg, Caroline Zandén (k), Olivia Rundberg – Olivia Puhls, Wilma Franssila, Klara Thorsén, Josefine Zandén, Antonia Jalkinger – Emma Tivemo, Alexandra Laini Bovellan
Ersättare: Emma Pettersson, Clara Häll och Amanda Fredriksson

I andra halvlek kom Emma Pettersson in som central mittback i Caroline Zandéns ställe. Så småningom byttes även Amanda Fredriksson av Alexandra Laini Bovellan samt Clara Häll av Antonia Jalkinger.

Seriespelet inleds nästa helg med en bortamatch mot Säffle FF – förra året ett mittlag i div 2.Serien och fortsätter därefter på följande sätt.

2018-04-21 16:00 Div 2 Västra Svealand damer Säffle FF – Örebro SK Söder
2018-04-28 14:00 Div 2 Västra Svealand damer Örebro SK Söder – Ornäs BK
Maj
2018-05-04 19:00 Div 2 Västra Svealand damer IFK Hallsberg – Örebro SK Söder
2018-05-09 18:45 Div 2 Västra Svealand damer Skyllbergs IK – Örebro SK Söder
2018-05-17 19:00 Div 2 Västra Svealand damer Örebro SK Söder – Nora BK
2018-05-26 14:00 Div 2 Västra Svealand damer Hertzöga BK – Örebro SK Söder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.