Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK tar emot Djurgården

Efter två bortamatcher i U21-serien är det idag dags för säsongens första hemmamöte. Djurgården kommer till Behrn Arena för en match som börjar kl. 17:00.

Inget av lagen har så här på måndagsmorgonen lämnat någon information om hur kvällens matchtrupp kommer att se ut. Det kommer väl så småningom. Truppernas sammansättning brukar ju variera en hel del med tanke på hur träningsplaneringen ser ut. För ÖSKs del gäller det väl att ställa in siktet på bortamatchen mot Trelleborg som spelas redan på fredag.

Frågan är om klubbens tränare ”släpper till” bänkspelarna från Norrköpingsmatchen plus den då avstängde Michael Omoh. De behöver förvisso speltid, men match idag innebär att resten av den gemensamma träningsveckan och matchförberedelserna mer eller mindre ”sabbas”. Å andra sidan behöver de här spelarna matchträning och det här är den enda U21-matchen som ÖSK har under april månad.

Säkra på att få starta är väl bara Oliver Kåhed och Viktor Walldén, som ju inte har några andra matcher att spela så länge de inte lånas ut till någon annan klubb. Helmer Andersson ”fick” bara spela första halvlek i U19-matchen mot Åtvidaberg i fredags, så han finns nog med i kvällens laguppställning.

DIF har haft en nästan lika dålig start i U21 som ÖSK har haft. Det har än så länge bara blivit en poäng på tre matcher för deras del. De matchade unga lag i de första två matcherna och kom sedan med ett mer rutinerat lag mot Hammarby i en match som slutade 1-1.

Då var bland annat Kevin Walker med. Kevin, med fotbollsrötterna i Örebro, satt oinbytt igenom gårdagens allsvenska match mot Trelleborg. Om Djurgården väljer att låta sina bänkspelare få matchtid idag blir det i så fall en återkomst till hans gamla hemmaplan.

Tillägg 1. Nej, det blev ingen Walker, men väl en Ring i Djurgårdens lag.
Matchtrupp: Tommi Vaiho (mv, A), Oscar Jonsson (mv, A), Johan Andersson (A), Edward Chilufya (A), Jonathan Ring (A), Julian Kristoffersen (A), Aliou Badji (A), Yura Movsisyan (A), Matteo Catenacci (A), Daniel Johnsson (U19), Alexander Abrahamsson (U19), Oliver Granberg (U19), Noel Holm (U19), Patrick Pettersson Hafoka (U19), Cameron Streete (U19), Oscar Pettersson (U19) och Henry Sletsjöe (U19).

Djurgården: Inför U21 Örebro-DIF

Tillägg 2: Nu har även ÖSK ”släppt” sin trupp, som ser ut på följande sätt:
Matchtrupp: 1. Simon Lindholm Gustafsson (mv), 2. Nadir Ayeva, 4. Dennis Koss, 6. Isac Eklöf, 7. Oliver Kåhed, 9. Almin Masic, 10. Adam Bark, 11. Alfred Ajdarevic, 12. Adam Larsson, 13. Helmer Andersson, 14. Viktor Walldén, 15. Arvid Brorsson, 18. Isaac Boye, 19. Sebastian Ring, 21. Simon Amin, 23. Rodin Deprem, 29. Michael Omoh och 30. Mathias Karlsson (mv).

Anm. Simon Lindholm är ett för mig helt okänt namn. Med en etta på ryggen verkar det som om han är en målvakt. Men eftersom jag antar att det är Mathias Karlsson som skall stå förstår jag inte vad tanken är med att ta in en andremålvakt som provspelare.
Adam Larsson är 19-åringen från Motala AIF som ÖSK har skrivit ett ettårskontrakt med. Han påminner väldigt mycket om Marcus Karlsson i sin spelstil och sätt att röra sig på plan.

Tillägg 3. Nu har Lindholm försvunnit från laguppställningen och ersatts av Gustafsson. Därmed är situationen under kontroll. Om truppsammansättningen att döma blir det nog spelarna med nummer från 11 och uppåt som kommer att starta matchen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.