Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Vinst i premiären

ÖSK fick sin revansch mot Åtvidaberg, då laget inledde årets juniorallsvenska med en fredagskvällsmatch på Behrn Arena. Fyra mål gjorde man i ligacupen, men då räckte de inte till seger. Fyra mål gjorde de även i den här matchen och den här gången räckte målen till hemmaseger och tre poäng.

Matchvinnare för ÖSK blev Nadir Ayeva som hade en fot med i de tre första ÖSK-målen. De första två gjorde han själv och till Adams Bark mål, som var ÖSKs tredje, agerade han framspelare. Men även om Nadde kunde lämna planen med både mål- och passningspoäng (och en varning) så var vinsten i första hand resultatet av en gedigen laginsats.

ÖSK startade matchen bäst och redan efter ca. 10 minuter var det ytterst nära en hemmaledning efter det att Isac Eklöf fått se sin klockrena stolpträff studsa åt fel håll. En träff i målställningen, men en mer tursam studs, gav sedan gästerna ledningen några minuter senare. På en andraboll slår en anfallare bollen hårt i ribbans underkant. Efter en viss förvirring döms bollen inne – jag tror inte att matchdomaren själv hade möjlighet från sin position att avgöra på vilken sida om mållinjen som bollen tog mark.

Lite surt där, med ett ledningsmål för Åtvidaberg, när det var ÖSK som haft det mesta av spelet. Trots ett spelövertag hade ÖSK haft rätt svårt att ställa de riktigt svåra frågorna till Åtvidabergs försvar. ÅFF:s ledning blev dock inte långvarig. Bara några minuter senare är ställningen utjämnad. Adam Bark nickskarvar en boll till sin anfallskollega, som skaffar sig avslutsläge för att sedan placera bollen i mål vid sidan av målvakten.

Några minuter senare har ÖSK tagit ledningen. Carl Henning slår en boll mot Åtvidabergs backlinje. En lite väl lös bakåtpassning (var det väl?) gör att Nadde kan få kontroll på bollen för att sedan runda målvakten. Strax före halvtidsvilan blir det sedan 3-1. Nadde kommer ner mot kortlinjen och spelar en klassisk snett-inåt-bakåt passning till Adam Bark, som placerar snarare än skjuter bollen vid bortre.

Trots tvåmålsunderläget (eller kanske just på grund av det) är det gästerna som ser farligast ut då andra halvleken inleds. De fyller på med många spelare i sitt anfallsspel och ställer ÖSK-försvaret inför en hel del svårlösta problem. Längre än till ett antal avslutslägen som Simon Gustafsson kan ta hand om eller blockera kommer de dock inte. Bra match av Simon, för övrigt. Han såg väldigt stabil och placeringssäker ut.

Med en kvart kvar utökar sedan den halvtidsinbytte Malcolm Stolt ÖSKs ledning till 4-1. Almin Masic lyrar in bollen från vänsterkanten. Malcolm som kommit in från sin utgångsposition till höger kontrollerar bollen lurar några försvarare och en målvakt innan han lugnt placerar bollen i mål. Jag trodde inte att han kunde göra sådana saker, men det kan han tydligen (nu). Ett snyggt och behärskat mål.

ÖSK fick alltså en bra start på den här serien. Trots ett tidigt underläge tappade laget inte sitt spel utan skapade de chanser som behövdes för en till slut rätt komfortabel seger. Roligt att se Dennis Koss i sin nya roll som mittback. Påminner väl en del om Talangtruppens Pontus Jakobsson, tycker jag. Samuel Nielsen och Malcolm Stolt etablerade ett fint och oftast produktivt samspel längs högerkanten efter det att Malcolm bytts in för den andra halvleken. Båda hann för övrigt med att både spela högerback resp. högerbräddare innan matchen var slut.

Matchfakta:
22. 0-1 Denis Dervishi
26. 1-1 Nadir Ayeva (Adam Bark)
33. 2-1 Nadir Ayeva (Carl Henning)
39. 3-1 Adam Bark (Nadir Ayeva)
53. Varning ÅFF William Westerholm
65. Varning Albin Zidaric
71. Varning Nadir Ayeva
74. 4-1 Malcolm Stolt (Almin Masic)
88. Varning ÅFF Axel Frank

Laguppställning: Simon Gustafsson – Carl Henning, Dennis Koss, Helmer Andersson (ht), Albin Zidaric (k, 85) – Samuel Nielsen (ut 78, in 84), Isac Eklöf, Jonathan Aronsson (84), Almin Masic – Nadir Ayeva (ut 83, in 85), Adam Bark
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Malcolm Stolt (hy), Lukas Julher (78), Odilon Sangwa (83), John Kakraba, Abbubakar Abduwalli

Serien fortsätter med följande matcher i april för ÖSKs del.

2018-04-14 13:00 U19 Allsvenskan Norra – vår IF Brommapojkarna – Örebro SK FK
2018-04-21 14:00 U19 Allsvenskan Norra – vår Örebro SK FK – Vasalunds IF
2018-04-29 13:00 U19 Allsvenskan Norra – vår Täby FK – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.