Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Allsvensk start på Hisingen

Det är inte bara ÖSKs A-lag som inleder sin allsvenska säsong i morgon. Detsamma gäller för Akademins U17-lag som reser till Göteborg för att möta BK Häcken.

Motståndarna kommer från en ligacupshelg i vilken de hade både U17 och U16 med i slutspelet. De äldre blev utslagna i semifinalen av Brommapojkarna. Revansch blev det i den yngre klassen i vilken Häcken besegrade just Brommapojkarna och därmed blev svenska cupmästare.

Till matchen har ÖSK kallat följande trupp: Samet Burgaj (mv), Gustav Leijon (mv), Alexander Bahar, Niclas Bergmark, Mahmoud Madadi, William Björnsson, Olle Brorsson, Adam Lindström, Joel Andersson-Segerlind, Jonathan Rasch, Mattias Mannerstål, Aklam Mutebi, Noel Milleskog, Jash Narshi, Anton Ingves, Herman Ragnarsson och Rasmus Gustavsson Engdahl.


Akademiserierna har i år fått ett annorlunda utförande.

Lagen i de norra resp södra serierna spelar en enkelomgång (13 matcher alltså) under våren. De sju bästa lagen efter våren bildar en ny serie tillsammans med de sju bästa lagen från den andra serien. De14 bästa lagen möter varandra i ytterligare en enkelserie under hösten i vilken lagen poängmässigt startar om från noll. Seriesegraren i höstserien blir svensk mästare. Det tidigare slutspelet med de två bästa lagen från norra och södra försvinner alltså.

För de sju lagen i den undre halvan efter våromgången blir det inte alls lika roligt. De får möta sina kolleger från sin egen serie i en dubbelserie (hemma och borta). För dem blir det alltså inga nya motståndare från den andra sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.