Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tipselit 2017

På SEF:s Tipselit-site finns det nu en omfattande sammanfattning av de svenska klubbarnas akademiverksamheter (131 sidor). Sammanfattningen för ÖSK ser ut på följande sätt:

Avgörande för placeringen i rankingen av de olika akademierna är ju hur väl de historiskt sett lyckats slussa fram spelare till elitfotbollen (Allsvenskan och Superettan). På den punkten har ÖSK inte varit speciellt framgångsrika.

För år 2018 års ranking vet vi redan att ÖSK kommer att tappa nästan 100 poäng i och med att Carl Ekstrand Hamrén (40 poäng), Patrik Haginge (24 poäng) och Jonathan Lundberg (32 poäng) faller ifrån.

Nya på listan kommer Bragespelarna Erik Nilsson och Peter Rosendal att bli. Om någon av de yngre talangerna från ÖSKs akademi får göra allsvensk debut kommer det att komma en del poäng därifrån. En spelare som säkert kommer att få debutera är Rodin Deprem. Men han var bara i ÖSK i ett och ett halvt år och kommer därför inte att ge speciellt många poäng.

1 kommentar – kommentera

BoP

Visst får ÖSK mer poäng för Kalle när han fick speltid under januarilägret? Det blir förstås ingen stor skillnad, men om jag minns rätt så är multipeln 9 för U21-landslag och 12 för A-landslag om det inte är en tävlingsmatch (annars 18).

Har du någon koll på varför siffrorna skiljer sig i PDF:en jämfört med hemsidan?
http://www.tipselit.se/certifiering-2017?team=orebro-sk

Nordin har gett 96 poäng där då han har varit med under ett januariläger och fått speltid. I rapporten så har han bara 56 poäng. I rapporten har Kalle gett 20 poäng, men på hemsidan bara 18.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.