Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Många vill ha Bertilsson

Vinterfönstret är på väg att stängas och vi får väl hoppas att vintern blir kvar på utsidan. De flesta spelarövergångar är nog avklarade vid det här laget, men det brukar alltid dyka upp en eller annan eftersläntrare. En sådan skulle möjligen Johan Bertilsson kunna vara. Det har ryktats en del om honom under den tidigare Degerforsspelaren senaste dagarna.

Bertilsson gick ju från Gefle till Östersund för ett år sedan, men har inte fått den speltid han önskat i Graham Potters gäng. även om han i allmänhet gjort bra ifrån sig de gånger han spelat. Tänkbara nya klubbadresser som kommit upp under de senaste dagarna har varit Dalkurd och Helsingborg. Idag tillkommer så på Nya Wermlandstidningens försorg även Degerfors och ÖSK som en tänkbar framtida  klubbadress.

Fotbollskanalen: Dalkurd intresserat av ÖFK-anfallare
FotbollDirekt: Helsingborg utmanar Dalkurd
Nya Werlandstidningen: Degerfors och Örebro intresserade av ”Berra”

För egen del tror jag inte att sannolikheten att Bertilsson väljer ÖSK är speciellt stor. Han verkar inte gilla Örebro. Sportklubben har tidigare visat ett intresse som inte varit besvarat. Bland annat var han vid ett tillfälle inbjuden att provträna med ÖSK i samband med att hans kontrakt med Degerfors gick ut. Samma dag som träningen skulle äga rum meddelade man dock från Degerfors, att man just skrivit ett nytt kontrakt med honom. ÖSK lär även ha varit rätt så intresserade inför den förra säsongen. Då hade Gefle åkt ur och ett klubbyte var åter aktuellt för Bertilsson. Men då blev det Östersund i stället för ÖSK.

Bertilsson har just fyllt 30 och för en spelare i den åldern blir kontraktsperiodens längd allt viktigare. Frågan är om ÖSK skall ta in en så pass ”gammal” spelare på ett längre kontrakt.

Statistiken från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.