Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska tipset 2018 – Kristof Vogel

Kristof Vogel som driver bloggen den osynliga handen i vilken han analyserar allsvenskan utifrån klubbarnas ekonomiska förutsättningar har levererat sitt allsvenska ”tips” inför den kommande säsongen.

Tipset – eller vad man skall kalla det – baseras på de deltagande klubbarnas personalkostnader. Det finns ju ofta ett klart samband mellan hur stora dessa är och den placering som respektive klubb kan uppnå.

I det här tipset återfinns ÖSK alltså på en 11:e plats. Det vertikala strecket under ÖSK indikerar andra tänkbara placeringar utifrån ÖSKs ekonomiska förutsättningar. Som framgår av grafen är det flera andra lag som även de skulle kunna lägga beslag på 11:e platsen utifrån dessa förutsättningar. Dessa är Sirius, Sundsvall och Dalkurd. Förmodligen för att deras respektive ekonomier inte avviker alltför mycket från ÖSKs.

Länk till Twitterinlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.