Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Skadedrabbat mittfält inför premiären

Förutsättningarna inför generalrepetitionen då man traditionsenligt brukar försöka spela premiärelvan kunde definitivt ha varit bättre för ÖSK det här året.

Redan innan match var det klart, att Nordin Gerzic inte skulle kunna vara med på grund av en magåkomma. När matchen började satt Filip Rogic och Daniel Björnqvist på bänken på grund av (förhoppningsvis) lättare skadekänningar. Johan Mårtensson fick en känning i en framsida lår under uppvärmningen och fick order att gå av så fort han kände något igen. Det gjorde han redan efter tre minuter.

Resultatet blev att Simon Amin fick göra sin första start – i alla fall mot någorlunda kvalificerat motstånd. När Mårtensson utgick fick ÖSK dra ner Nahir Besara för att fylla hans plats centralt på mittfältet. Alfred Ajdarevic tog hans plats som anfallare.

Att Michael Omoh fick spela trots att han kan se fram emot en, två eller rent av tre matchers avstängning efter sin utvisning i cupmatchen mot AIK är inte heller det något styrketecken.
– När vi kollade på antalet spelare som har spelat på kanterna, så hade vi inte så många andra, förklarade Axel Kjäll för NA efter matchen. Kanske räknar man med att spela Filip Rogic på den platsen under avstängningen. Det har han ju gjort tidigare.

Jag tycker i och för sig att detta borde ha varit ett utmärkt tillfälle att testa Rodin Deprem. Men han kanske inte är i matchform än. Han anslöt ju alldeles nyligen till truppen.

Att ÖSK verkligen bottenskrapat resurserna framgick klart när Simon Amin byttes ut efter 70 minuters spel. Isaac Boye kom in som anfallare och Victor Sköld fick rycka in som vikarierande vikarierande central mittfältare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.