Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vårens trupp redan klar?

I anslutning till den allsvenska upptaktsträffen igår passade NA (givetvis) även på att pressa klubbens företrädare om hur det går att hitta någon som kan fylla luckan (i truppen) efter Ferhad Ajaz. På den punkten har det hittills låtit positivt från ÖSKs sida som menat att de har flera olika alternativ som de tittar på.

Igår lät det dock lite mera avslaget om man skall försöka tyda det NA återger. Simon Åström lämnar två till synes motstridiga uppgifter.

 • Vi kommer inte att värva någon för värvandets skull. I såna fall ska det vara rätt person
 • Vi har ett antal spår igång, både vad gäller spelare som potentiellt skulle komma hit redan nu och spelare som kan vara aktuella till sommaren.

  Hur skall man tyda dessa två till synes motstridiga uppgifter?

  Jo, det är väl så, att det faktiskt fortfarande finns spelare som ÖSK skulle vilja ha in i truppen, men att man inte kommit överens med motparten om villkor etc.

  Man kan tänka sig flera olika scenarion:

  1. Lån.
  ÖSK vill låna en spelare från en annan klubb. Man kan ju tänka på AIK, som inte lär ha någon större nytta av Denni Avdic efter att de har värvat in ett knippe anfallare, som man anser vara bättre och mindre skadebenägna. Problemet med ett sådant lån är dock, att Avdic säkert har en lön som vida överstiger vad ÖSK kan/vill betala. För att ett lån skall komma till stånd krävs alltså att AIK fortsätter att betala en del av lönen.

  2. Hemvändare.
  Det finns spelare som vill åter till Sverige. Antingen för att de inte har kontrakt eller på grund av att deras nuvarande klubb vill bli av med dem. Här handlar det i första hand om vilken lön ÖSK kan/vill erbjuda. Eventuellt även vilka villkor spelaren kan erhålla om han lämnar sin nuvarande klubb i förtid.

  Ett exempel på en sådan spelare skulle Maic Sema kunna vara. Den indiska superligan är nu färdigspelad. För Semas klubb NorthEast United gick det inte så bra. De kom sist i serien. Sema spelade bara sex matcher för sin nya klubb. De första två som en sen inhoppare, följande två som startspelare med sent byte och de sista två full tid. Men inga mål eller målgivande passningar av vad jag har kunnat se. Om Sema vill tillbaka till Sverige är det ännu inte för sent.

  3. Spelare från Superettan.
  Det kan även vara så, att det finns någon spelare i Superettan som ÖSK vill köpa loss, men där man inte kan komma överens om priset. Chansen att få loss en sådan spelare är nog inte så stor. Den säljande klubben vill väl ha tid/möjlighet att ersätta någon som kanske är en av deras viktigaste spelare. ÖSK har knappast möjligheten att erbjuda ett belopp för övergången som är så högt att den nuvarande klubben inte kan säga nej.

  Slutsatsen av detta analysförsök är att det är svälta räv-alternativen 1 eller 2 som är troligast. Genom att gå ut och deklarera att man inte nödvändigtvis behöver ta in någon spelare under det här övergångsfönstret sätter man förhoppningsvis mer tryck på motparten. Jag tror, att Sköldmark anses vara rätt så tuff i den här typen av förhandlingar.

  Vinterfönstret stänger först den 4:e april så det finns fortfarande tid för förhandlingar. Sommarfönstret öppnar den 15:e juli och då har allsvenskan avverkat 12 omgångar.

  NA (Betalvägg): ÖSK-nyförvärvet dröjer: ”Kommer inte att värva någon för värvandets skull”:

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.