Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Traditionsenlig premiär i Uppsala

Precis som förra året och året dessförinnan inleder ÖSK årets U21-säsong med en bortamatch mot IK Sirius på Lötens IP i Uppsala. De här premiärmatcherna brukar inte gå så bra för de svartvita. Förra året blev det en förlust med 2-0 och året innan, då Sirius fortfarande spelade i Superettan, blev det bara 0-0. Vi får se om ÖSK lyckas göra något mål den här gången. Tredje gången är ju gillt brukar optimisterna hävda.

Årets match skulle egentligen ha spelats först nästa vecka, men är alltså tidigarelagd. Det kan ju ha att göra med ÖSKs cupmatchen mot AIK nästa tisdag.

Till matchen har ÖSK kallat följande Matchtrupp: Simon Amin, Adam Bark, Arvid Brorsson, Mathias Karlsson (mv), Oliver Kåhed, Oscar Lennerskog, Alfred Ajdarevic, Manne Ljunghaga, Almin Masic, Viktor Walldén, Albin Zidaric, Jonathan Aronsson, Nadir Ayeva, Harald Detlofsson (mv), Dennis Koss och Samuel Nielsen.

Inga större överraskningar i den truppen förutom att Isaac Boye fortfarande inte kan spela. Först skadad och sedan sjuk. Säsongen har inte börjat på något bra sätt för den unge nigerianen.

Motståndarna från Sirius kommer till spel med en trupp som har en liknande sammansättning som ÖSKs. Kanske att de har några fler spelare från sin A-trupp. Denna är å andra sidan med 26 spelare betydligt större än vad ÖSKs är. (Med tanke på hur Sirius skadesituation sett ut under senare år måste de väl ha en rätt stor A-trupp).

Sirius Matchtrupp: Gustav Nyberg (A, mv), Axel Björnström (A), Linus Nygren (A), Abdul Razak (A), Oscar Kindlund (A), Charbel Georges (A), Mauricio Albornoz (A), Sherko Faiqi (A), Daniel Baban (U19), Gabriel Jansson (U19), Isac Bråholm (U19), Jonas Olofsson (U19), Oskar Nilsson (U19, mv), Buster Sjöberg (U19), Joel Bernhardsson (U19), Julius Brekkan (U19) och Tobias Stridsman (U19).

IK Sirius: U21-säsongen drar igång idag
Uppsala Nya Tidning: Razak debuterar på fredag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.