Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P17/01: Helmer Andersson till Elite Round

Sveriges P17-landslag kommer om några veckor att via Elite Round i Kroatien försöka kvala in till P17-klassens EM-turnering. Denna avgörs i England under maj månad. Uttagen i den svenska truppen är (givetvis) ÖSKs lovande mittback Helmer Andersson. Helmer som redan hunnit med att spela 18 landskamper är den näst mest landslagsmeriterade spelaren i truppen.

För motståndet i den här kvalturneringen som spelas mellan den 9:e och 15:e mars står Kroatien, Belgien och Cypern. I turneringen gäller det att bli minst tvåa för att få spela EM. Det är nämligen gruppettorna samt sju av åtta grupptvåor som får spela EM.

Vintervädret i Kroatien har tvingat värdlandet till att hastigt omgruppera upplägget för turneringen, från den nordöstra delen av landet till den istriska kusten kring Pula och Rijeka.

SvFF: EM-kvaltruppen till Kroatien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.