Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Avdic till ÖSK?

Det har varit helt tyst kring ÖSKs planer på att ersätta den till Uppsala/Gävle utflyttade Ferhad Ayaz. ÖSK har sagt sig vilja ta in en eller rent av två spelare som ersättning.

Idag skriver NA, att de fått uppgifter om att AIKs överskottsspelare Denni Avdic skulle kunna vara en spelare av intresse för ÖSK.
– Uppgifter till NA gör gällande att AIK-anfallaren Denni Avdić, 29, är aktuell för ÖSK, skriver tidningen.

I samband med matchen mot Degerfors passade tidningen även på att stämma av ryktet mot Axel Kjälls vetskapsbank. Inte så förvånade förnekade Kjäll all kännedom om att en sådan övergång skulle kunna vara på gång. Fast vad skall den stackarn säga? Han kan ju inte gärna bekräfta en affär som inte är genomförd än.

Rent allmänt låter det väl som en transaktion som skulle kunna vara tänkbar. Avdic går nu in på sitt sista kontraktsår med AIK. Han fyller 30 i år och AIK lär inte ha något intresse av att förlänga kontraktet när det väl gått ur.

Det känns väl som det är lite Victor Sköld-varning på Avdic. Han hade ett väldigt bra år – 2010 då han gjorde 19 mål för Elfsborg. Han såldes därpå till Werder Bremen i vilken klubb han aldrig lyckades etablera sig. Efterhängsna skador bidrog till att det aldrig blev någon succé på Weserstadion. Efter Tyskland blev det tre år i Holland utan att han satte några egentliga spår. 2016 kom han tillbaka till Sverige och hamnade hos AIK. År 2017 var han med i tjugoen allsvenska matcher, men han startade bara i en av dem.

Denni Avdic (statistiken från Fotbolltransfers.com)

För ÖSKs del skulle det väl vara rätt vettigt om man kan få in honom på ett lån över säsongen. Speciellt om AIK är med och betalar en del av lönen, vilket de lär få göra eftersom ÖSK knappast lär kunna betala löner på AIK-nivå.

En tänkbar utveckling efter ett sådant lån är att ÖSK sedan kanske känner att det är lättare att låta Victor Sköld lämna (om det finns ett verkligt intresse för honom från någon klubb i Superettan). Jag har en känsla av att ÖSK än så länge tvekar att släppa Sköld, eftersom det skulle göra att den redan tunna anfallssidan skulle bli ännu tunnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.