Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Ligacupen startar

ÖSK U17 tjuvstartar slutspelet i ligacupen med en tidig match mot Täby FK. Enligt spelprogrammet är det här en match som egentligen skall spelas först om två veckor, men klubbarna har kommit överens om att tidigarelägga den. Helt klart passar det ÖSK väldigt bra som har en hel del spelare som är aktuella både för spel i U17 och U16 (och kanske även i U19).

Motståndarna från Täby vet vi väl inte så mycket om. Det blir ju i princip nya lag varje år i U17 och spelstyrkan kan variera en hel del mellan olika åldersklasser. Rent allmänt kan man väl säga, att Täby verkar att lyckas väldigt bra med sitt akademiarbete. Utan att få någon draghjälp av ett elitlag på seniornivå.

Seniorlaget vann sin div 3-serie år 2017 och spelar nyuppflyttade div 2-fotboll i år. På akademisidan hade de då ett väldigt bra år. Deras U17-lag vann seriespelet i pojkallsvenskan och juniorerna var två i den norra serien (i vilken ÖSK spelade). Båda lagen gick alltså till slutspelet, vilket är en väldigt bra prestation oavsett klubbakgrund.

Till matchen har ÖSK kallat följande Matchtrupp: Gustav Lejon (mv), Emil Olofsson (mv), Gabriel Moshel, Sebastian Forsberg, Theodore Hessel, Olle Brorsson, William Björnsson, Jonathan Rasch, Noel Milleskog, Joel Andersson Segerlind, Jonathan Johnsson, Niklas Bergmark, Mattias Mannerstål, Alexius Bergquist, Adam Lindström, Rasmus Gustavsson, Herman Ragnarsson och Anton Ingves.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.