Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Bra start i ligacupen

ÖSK U17 såg till att få en bra säsongsstart genom seger i ligacupen mot svårspelade Täby FK. Matchen var faktiskt till att börja med inplanerad som en träningsmatch, men när lagen kom i samma ligacupsserie körde man den som poängmatch i stället. Motståndarna kom som vanligt med ett väl utvuxet lag och en fysisk spelstil. Något ÖSK-spelarna med erfarenheter främst från de regionala serierna inte direkt är så vana vid.

ÖSK tog ledningen efter en halvtimme på ett snabbt anfall, som började med William Björnssons passning i djupled fram till Herman Ragnarsson. Herman avancerade, kollade läget och i stället för att själv ta ett avslut i ett inte speciellt bra läge spelade han över bollen till Noel Milleskog som var i det närmaste fri vid den bortre stolpen. Noel fick bollen serverad på ett silverfat och kunde enkelt styra den i mål.

Innan halvleken var över utjämnade dock Täby lite tursamt till 1-1 efter det att ÖSK tappat boll mitt på den egna planhalvan. Täbys anfallare sköt ett wobblande hårt skott från rätt långt håll, som verkade överraska ÖSKs målvakt. Oavgjort 1-1 i halvtid var inte direkt orättvist. Täby med sitt raka och fysiska spel tryckte ofta på rätt bra, men deras avslutsförsök var lyckligtvis inte av speciellt hög klass.

I andra halvlek tog ÖSK över spelet efter några lyckosamma ommöbleringar i laguppställningen. Joel Andersson kom in på mittfältet efter det att Niclas Bergmark flyttat ned till backlinjen. Täby med sin mycket aggressiva presspel tröttnade efter hand och ÖSK kunde lättare spela sig förbi deras förstapress – något de haft stora svårigheter med i första halvlek.

Två snabba mål efter en timme avgjorde matchen till ÖSKs fördel. Anton Ingves tog först ett avslut ur nästan ingen vinkel alls. Någon minut senare frispelade han Herman Ragnarsson som fri – med lite mera vinkel – kunde ge ÖSK en tvåmålsledning.

Innan matchen är slut hann dessutom Ingves missa en slarvigt slagen straff (som gick utanför) och dessutom göra sitt andra mål på en framspelning av Joel Andersson (tror jag det var).

Matchvinnare för ÖSK var i första hand var Anton Ingves i sin Firmino-roll. Han gjorde två mål, spelade fram till ett tredje. Bra insatser av Sebastian Forsberg och William Björnsson i backlinjen och Adam Lindström på mittfältet. Den senare på kanten defensivt och mer centralt i offensiven. Herman Ragnarsson med mål och assist skall givetvis även han ha ett plus med sig från matchen. Positivt överlag att se hur väl 16-åringarna klarar sig i U17-miljön.

33. 1-0 Noel Milleskog (Herman Ragnarsson)
41. 1-1
60. 2-1 Anton Ingves
61. 3-1 Herman Ragnarsson (Anton Ingves)
73. Missad straff, ÖSK (Anton Ingves)
75. 4-1 Anton Ingves (Joel Andersson Segerlind)

Laguppställning: Gustav Leijon – Gabriel Moshél, Olle Brorsson (HT), Sebastian Forsberg (82), William Björnsson (68) – Noel Milleskog (56), Niclas Bergmark, Mattias Mannerstål, Adam Lindström (64) – Anton Ingves, Herman Ragnarsson (68)
Ersättare: Emil Olofsson (mv), Joel Andersson Segerlind (HT), Jonathan Rasch (56), Alexius Westlund Bergquist (64), Rasmus Gustavsson Engdahl (68), Jonathan Johnsson (68) och Theodor Hessel (82)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.