Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rodin Deprem: Eller ändå inte

Nu verkar det faktiskt som om holländarna har varit lite väl optimistiska beträffande en övergång. I alla fall en övergång som de inte behöver betala någon utbildningsersättning för. NA har talat med Magnus Sköldmark, som inte vill kännas vid att något skulle vara klart.
– Rodin är en spelare som vi för samtal med, och som vi gjort senaste tiden efter att han varit i väg. Jag pratar med honom, hans familj och rådgivare. Vi får se var han hamnar. Det beslutet ligger ju inte bara i våra händer, säger han till Henrik Brändh som praktiskt nog har Sköldmark inom räckhåll mest hela tiden.

Eftersom det belgiska fönstret stängs i kväll så skall det nog mycket till att en övergång skall hinna bli klar.

Sett ur ÖSKs synvinkel borde det vara så, att intresset för att komma till ett avslut med Rodin rimligen har ökat efter det att Ayaz lämnat klubben. Rodin trivs utmärkt på vänsterkanten och är i de flesta avseenden dessutom en mer mångsidig spelare än vad Ayaz är.

NA: Uppgifter: ÖSK-talangen till nederländsk klubb


Tillägg lite senare: De Graafshap drar sig ur.
De Graafshap har hela tiden jobbat utifrån förutsättningen att man skulle kunna ta in Rodin Deprem utan att behöva göra rätt för sig. Eftersom det skulle blir Rodins första proffskontrakt och dessutom en internationell övergång var det rätt stora pengar som i så fall skulle betalas ut i utbildningsbidrag. Det ville nu inte holländarna och NA meddelar att klubben dragit sig ur förhandlingarna. Vi är därmed mer eller mindre tillbaka på ruta ett beträffande var som skall hända med Rodins fotbollskarriär.

Förhoppningsvis går det för honom och ÖSK att komma överens om något som passar båda parter. Som jag skrev tidigare idag tycker jag att Ayaz övergång till Dalkurd borde innebära ett ökat intresse för ÖSK att komma till ett avslut. Jo, jag blev väldigt imponerad av Rodin under fjolåret. Det är inte bara det att han gjorde väldigt många mål i juniorallsvenskan. Han var rörlig, arbetade hårt över stora ytor, visade prov på bra teknik och hittade oftast bra avslutslägen.

NA (Betalvägg): Avslöjar: Ingen övergång för ÖSK-talangen – De Graafschap drog sig ur affären.


Tillägg dagen efter.
Regio 8 som är en lokal radio och TV-station skriver idag följande på sin webbplats.

De overgang van aanvaller Rodin Deprem naar De Graafschap is voorlopig van de baan. Örebro wil een opleidingsvergoeding voor de 19-jarige Zweed.
”We wilden het woensdag rondmaken”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. ”Maar omdat niet duidelijk werd of we de opleidingsvergoeding moesten betalen, hebben we het uitgesteld.” De som van ongeveer 90.000 euro is op dit moment niet te betalen voor De Graafschap. ”We gaan kijken of we een andere manier kunnen vinden om tot een akkoord te komen”, aldus Hofstede over het overleg met Deprem zijn huidige werkgever Örebro.

Met de speler zelf is De Graafschap akkoord over een contract voor 2,5 seizoen met een optie voor een extra jaargang bij De Graafschap. De 19-jarige Zweed wordt gezien als een speler voor de toekomst.

Alltså ungefär att de för tillfället avstår affären, men fortsätter att söka efter en ”lösning”. Det utbildningsbidrag som ÖSK har rätt till uppgår till 90.000 Euro, vilket givetvis är en hel del för en utländsk spelare som är helt oprövad på seniornivå. Jag kan förstå att de Graafshap, som inte verkar ha så stark ekonomi, försöker komma undan den utgiften. Trots att man inte har någon överenskommelse med ÖSK har den holländska klubben kommit överens med Rodin om ett kontrakt på två och ett halvt år med en option på ytterligare ett år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.