Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 Allsvenskan: Spelprogrammet klart

SvFF (SEF?) och berörda klubbar har nu kommit överens om ett spelprogram för vårens matcher. För ÖSKs del ser spelprogrammet ut på följande vis:

Det verkar ha blivit något av en tradition att ÖSK skall börja U21 Allsvenskan med en bortamatch mot Sirius. Så alltså även i år.

Trots att AFC Eskilstuna fått en plats i U21 Allsvenskan innehåller serien bara 7 lag. Detta beror på avhopp från AIK, Dalkurd, GIF Sundsvall och Östersund. Uppenbarligen ville inte någon av de andra lagen i Superettan ta steget upp till den högsta serien.

AIK ville redan förra året inte vara med i serien – de tycker att matcherna inte ger tillräckligt mycket. Dalkurd är väl för oorganiserade för att vara med, antar jag. GIF Sundsvall har väl inte råd och Östersund, som inte var med förra året heller, anser att resorna blir för långa.

Jag antar att man hos ÖSK inte har något emot att de två norrlandslagen faller bort. Resorna blir långa även när man reser norrut först.

Sett till serien utformas i år är det en del nyheter. Först och främst finns det inte längre några åldersbegränsningar som innebär att bara ett visst antal ”överåriga” får delta.

Serieformatet har ändrats så tillvida, att man nu börjar med en enkelserie på våren. Därefter byter de två sämsta lagen i U21 Allsvenskan plats med de två bästa lagen i U21 Superettan. Sedan kör man en ny enkelserieomgång under hösten. För ÖSKs del gäller det alltså att försöka prestera bättre än under de senaste åren så att man slipper nesan att behöva spela med lagen från Superettan under hösten.


U21 Superettan Norra innehåller följande lag.

1 kommentar – kommentera

Bo Loön

Tycker synd om ungdomarna som tvingas in i u 21 serien jag följde den nära för ett år dedan! ojämnheten både i egna laget och i de andra lagen skapade ingen lagkänsla. Inte heller fanss det någon serie nerv. Ingenting att vinna! Dom rika lagen med stora trupper satsade och Örebro med flera skrapade ihop vad som fanns tillgängligt och fick inte spela fotboll, bara jaga och slita! så för ÖSK ungdomar var detta året i U 21 bortkastat! Tycker synd om Simon Amin som förmodligen hamnar utanför A laget och kommer att lägga ett bortkastat år i u21!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.